| TeresaA a întrebat:

De ce atatia fii de boieri si alti nobili in istorie se culcau cu servitoarele casei? (si mai e si ridicata in slavi epoca aia) Adica vorbim totusi de fete probabil foarte tinere si sarace.
Era o practica populara si in Romania in perioada ante si interbelica? Este un subiect adesea intalnit in romanele si filmele de epoca.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru că femeia, până în istoria recentă, a fost mereu considerată un obiect și o sclava fara niciun drept a bărbatului

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pentru ca puteau/le era permis.
Dorinta de a profita de corpul unei femei este absolut normala pentru un barbat hetero.
Nu stiu cine ridica in slavi epoca aia, dar nu cred ca se referea la sclavie si exploatarea sexuala.

| Drimmero a răspuns:

Daca erau sarace nu insemna ca nu erau atractive, cel mai probabil erau frumoase si ii atrageau foarte mult. Ei voiau pasarica, ele voiau statut, era win-win.

| Mosotti a răspuns (pentru Drimmero):

Era pe dracu win-win, de multe ori le santajau, ca daca nu se culca, cine stie ce le face (le da afara, le recomanda ca au facut nu stiu ce, de nu le mai angajau alti boieri, etc), nu toti le ofereau avantaje.

| Mosotti a răspuns:

Ce intrebare e asta? Se culcau pentru ca le placeau pe acele servitoare fizic, si vroiau ssex cu ele.
Ca abuzau de statutul lor ca sa faca ssex cu ele, e altceva, dar era clar de ce se culcau cu ele.

E ridicata in slavi perioada aia pentru ca astia vor sa ne faca sa credem ca, monarhia, liberalismul e bun.
Adica unde doar smecherii, boierii, nobilii, afaceristii conteaza, iar omu de rand e bun doar sa ii imbogateasca pe ei.

Tu nu ai vazut (daca ai fi atent ai sa vezi in orice documentar despre, sau in ce zic astia), ca astia cand il pupa in dos pe regele Mihai, niciodata nu vorbeau de nivel de trai al oamenilor cum era pe vremea lui?! Si nu vorbeau de ce beneficii ar aduce monarhia oamenilor de rand?
Adica daca ar veni acum.

Te ia cu, cultura, cu arhitectura, cu cladiri vechi (pe care ceausescu le-a demolat ca sa ne faca noua case sa stam cu toate conditiile, nu sa tina cladirile alea pentru bogati, ca aia stateau in ele, in timp ce omu de rand statea in case de chirpici in Bucuresti, fara utilitati in afara de curent).

Iti ridica in slavi monarhia, si lumea proasta "monarhia salveaza Romania", dar daca ii intrebi de ce, habar nu au sa-ti zica.

| relian a răspuns:

Se practica peste tot,nu era practica doar a unei singure tari.
Si cu ridicatu in slavi aia este parerea ta,faptul ca se fac filme de pe vremea aia,asta nu inseamna ca epoca X e ridicata in slavi.
Filme si carti au fost facuite si scrise in orice perioada,de la antichitate,pana in zilele noastre.

Acei boieri si ce spui tu nu abuzau,faceau uz de situatia lor laughing uneori erau de acord si acele fete sarace ce spui tu.
Ele ar fi putut refuza,caz in care cel care ar fi comis fapta,ar fi fost viol,deci ele acceptau sa ramana in post laughing ca de refuzau,atunci ala le facea vint afara.
Violau sau faceau uz de pozitia lor aia mai putini atractivi,pentru ca cei care aratau bine,fetele chiar visau sa si-o ytraga cu respectivu,cred ca unele se si rugau seara la culcare laughing
Erau cazuri cand ambii se iubeau, asa pe ascuns, deci nu poti generaliza, mai erau si fete de astea uratele, sa nu spui ca erau aia inebuniti dupa alea, deci pe undeva e 50/50 zic eu.

| Freya1 a răspuns:

Nu cred ca ridica nimeni în slavi acțiunile alea, și nu cred ca era doar în România asta.
Și apropo, si în zilele noastre se întâmplă lucuri de genul.

| TeresaA explică (pentru Freya1):

Eu nu stiu cum cititi intrebarile. Intrebarea a fostdaca era SI in Romania? Unde zice ca doar in Romania? Si ba da, este romantata perioada, mai ales in filme si romane