Este reactia lor,a celor mai multi,la conceptia celor mari(in speta,a parintilor). Traim intr-un timp in care explozia informationala face ravagii,copii nu sunt supravegheati si nici preveniti si cad in capcana "modernismului". Parintii sunt considerati de moda veche sau "comunisti"(fara sa aiba idee ce inseamna asta) si,chiar daca, de mici sunt dusi la biserica au o reactie de impotrivire, ca si cum biserica si cele sfinte ar fi ceva rau.Se influenteaza unul pe altul,fac glume pe seama celor ce mai au un strop de credinta,din simplul motiv ca nu sunt moderni, nu sunt in pas cu cerintele actuale ale vietii. Faptul ca sunt atat de tineri nu ii scuza, din punctul meu de vedere.Am ajuns sa traim Sodoma si Gomora si sa nu putem face aproape nimic.Amara constatare.Ca sa nu intelegi gresit, nu iti imagina ca sufar de vreun fanatism religios.Cred intr-o putere superioara plina de bunatate si intelepciune,uneori mai intru in biserica sa aprind cate o lumanare, dar nu-mi traiesc viata dupa vreo Sfanta Scriptura.Dar ma intristez cand constat ca viitorul va fi tot mai rau, din punctul asta de vedere.Paste fericit!
Dumnezeu nu prea poate fi explicat rațional. De ce să crezi orbește în ceva care s-ar putea să existe, dar s-ar putea foarte bine să nu?
Eu personal cred în Dumnezeu pentru că am motive. Dar Biblia, minunile, postul și orice altă așa zisă învățătură religioasă mi se par niște porcării scornite de-a lungul istoriei pentru a manipula oamenii inculți. Existența găurilor negre poate fi explicată, să înțeleagă tot poporul. Existența lui Dumnezeu nu poate fi explicată.
Baftă