anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce atunci cand vulpea nu ajunge la struguri, spune ca sunt acri?

Ma refer aici pe plan moral.

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pentru ca la vulpei i place vinul dulce, ala amar nu e bun e invechit si stricat, cu toti tragem la bine nu la rau

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Ce vorbesti? Vinul cat e mai vechi,, e cu atat mai bun! Ti-o zic eu, ti-l si recomand sa-l bagi la ghiozdan cand ai ocazia

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Atunci sa intrebam vuplea de ce nu-i place vinul vechi, ai dreptate cu cat e mai vechi e mai bun si e si sanatos, am baut sange de vegan si mam imbatat

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Ce ciudat a sunat asta...

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Chiar e bun vinul rosu
Degustarea vinului stimulează creierul uman mai mult decât orice alt comportament, susţin oamenii de ştiinţă americani.

De la prima vedere a sticlei de vin şi până la degustarea acestuia, creierul declanşează un întreg sistem complex în toate aceste procese, spune neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale. Iar asta înseamnă mai multă activitate din partea ceierului decât atunci când asculţi muzică sau rezolvi probleme de matematică, susţine Shepard în cartea sa, "Neuroenology: How the Brain Creates the Taste of Wine", notează decanter.com.

Cartea explorează toate procesele neuronale implicate în degustarea şi aprecierea vinului, inclusiv evaluarea vizuală a băuturii din sticlă şi pahar, dar şi interacţiunea dintre lichid, oxigen şi salivă şi toate mişcările complexe ale maxilarului, limbii, diafragmei şi gâtului.

Moleculele din vin stimulează mii de receptori ai gustului şi ai mirosului, arată un raport publicat în cartea lui Shepherd, trimiţând un semnal anume creierului, care declanşează un calcul cognitiv masiv ce implică recunoaştere, memorie, judecată, emoţie şi plăcere. Spre deosebire de o problemă de matematică, degustarea vinului angajează multiple sisteme senzoriale.

Concluziile lui Shepherd vin după publicarea unui alt studiu, în septembrie, în jurnalul Frontiers in Human Neuroscience, care argumenta faptul că anumite părţi ale creierului somelierilor sunt mai groase comparativ cu ale unui om obişnuit.

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Stiu ca e bun, mi-a fost prea lene sa citesc tot.

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Dar vulpei tot nu-i place struguri din pacate, sigur e la pensie si sa pocait si de asta fuge de struguri la batranete la tinerete erau alte vremuri

| Drimmero a răspuns:

Ti-a placut cat de acra a fost intreaga vie cu Juventus?

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Nu.
Nu mi-a plăcut!

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Normal ca nu v-a placut,, asta inca nu e nimic, radeai tu de Arsenal sau macar incercai,, dar Barca chiar si-o ia pe cocoasa grav.

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Barca o sa-si revina din sezonul viitor.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Varza se intoarce in mediocritate!

| geronimo11 a răspuns:

Este o scuza, un mijloc de aparare al orgoliului pe care oamenii il folosesc. De asemenea cand spui ca strugurii sunt acri doar pentru ca nu poti ajunge la ei, iti ascunzi neputinta, chiar daca in sufletul tau si tii care este adevarul.

Întrebări similare