| Dragosdoar a întrebat:

De ce au reusit Metallica sa fie mai populari decat Iron Maiden?
Vad ca pe yt music,dar si pe spotify Ii depasesc si pe Megadeth si pe Maiden si pe judas Priest la un loc la nrul de abonati si ascultari,va vine sa credeti?

Si In Ro cand vin, parca e lume mai multa ca la orice alt concert la ei.

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Parcă.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pentru ca marketing. MTV. Alti factori. Faptul ca sunt mai populari pe YT inseamna fix nimic. Daca vrei sa iti pui intrebari de-astea, mai bine de intrebi cum de au reusit Iron Maiden sa fie atit de populari cu media exposure mult mai redus decat Metallica. Nu totul se reduce la views. E vorba si de in ce masura au influentat pe altii sau au urmat ei trendurile, in ce masura vind tricouri/albume, treburi de-astea. Maiden si Priest au fost printre taticii NWOBHM. Metallica erau niste pusti fani Exodus, Motorhead, Diamond Head, si s-au pus pe treaba. Practic, oamenii au muncit si au rupt cu creativitatea pana la The Black Album. De la ala, incepind cu el, au monetizat la greu. Metallica e mai mult o afacere decat un act artistic. P.S. A nu se intelege gresit, imi plac foarte mult, in 1999 am renuntat la banchetul de-a doispea ca sa merg la concertul de pe Lia Manoliu, chiar ca nu eram atasat la nici o gasca si efectiv m-am dus acolo singur-cuc. I-am mai vazut intre timp live inca o data prin 2010. Avind ca termen de comparatie inca vreo cateva duzini de trupe rock/metal vazute live, pot spune ca Metallica nu sunt nici pe departe in primul esalon. Daaaar...

| Dragosdoar explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu am zis ca Metallica sunt o trupa rea. Aici s-ar putea unii sa creada ca le judec gusturile. Nu, nici vorba de asta. Si eu ascultam melodii de la ei si chiar cantam la chitara acustica unele din introurile lor. Sunt o trupa de respectat, no comment aici. Au si campanii de strangere de fonduri. Si in Ro au donat pentru spitalul ala.
Cum am zis si mai sus, pe mine ma uimeste cum reusesc sa se situeaza atat de mult la popularitate peste trupe legendare gen maiden sau priest. Am observat ca la pusti prinde foarte mult trupa. Probabil unde au sunetu agresiv si rapid. Si Slipknot am vazut ca sunt magnet pentru astia mai mici, tot probabil unde sunt mai agresivi.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dragosdoar):

Pai nu trebuie sa te uimeasca. Au avut si noroc ca au urcat in popularitate masiv in anii 1990 cand a intrat MTV-ul pe felie si era metalul foarte popular. Asa, si eu pot sa ma mir de ce prinde Lorna Shore, care pe mine ma plictiseste de moarte, iar legende ca Meshuggah (au sunat intr-un mare fel la Artmania la Sibiu, apropos) sunt neologisme pentru multi care se dau de ceasul mortii ca mama ce misto sunt LS.

| Dismally a răspuns:

Pentru ca primele lor albume, pana la Load au fost super bune, mult peste celelalte trupe mentionate de tine.

| Dragosdoar explică (pentru Dismally):

La calitatea nu prea as zice. Or fi fost bune, dar peste cele de la maiden nu chiar

| Dismally a răspuns (pentru Dragosdoar):

Nu poti compara o trupa de heavy cu una de thrash, pentru mine Iron Maiden are doua albume bune, prefer oricand Metallica.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dismally):

Pai poti compara orice cu orice, depinde de perspectiva pe care o ai. In principiu zona heavy si cea thrash au o adresabilitate relativ comuna...

| Dragosdoar explică (pentru Dismally):

Nu compar In sensu daca o trupa e mai decat alta. Daca e sa o luam musical, Maiden sunt chiar ''legendari' pentru ca i-au influentat pe multi, la fel si cu metallica, dar parca metallica a avut mai mult lipici la public. Si Metallica sunt considerati doar thrash, sunt si heavy pe alocuri.

| Dismally a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Poti compara dar nu ar fi corect, cel putin in cazul meu, daca prefer thrash-ul nu voi putea fi obiectiv happy

| Dismally a răspuns (pentru Dragosdoar):

Probabil ca au stiut sa se promoveze mai bine, nu stiu de ce au prins mai mult si nu stiu cat de corecte sunt datele, trebuie sa te uiti putin si la vanzarile de albume, la numarul concertelor etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Au avut cateva melodii/piese care au explodat, au avut o promovare mai buna, au avut o prezenta mai mare in continut media(filme, TV, etc.), ceea ce creaza o oarecare familiaritate/nostalgie. Doar videoclipul la Nothing Else Matters de pe Youtube are mai multe vizualizari decat primele 10 cele mai populare videoclipuri Iron Maiden la un loc.