| Mara6392 a întrebat:

De ce bătrânii tot insistă să îmi dea dea de mâncare deși eu ziceam că nu îmi e foame, că nu am voie unele mâncăruri că sunt la dietă și după spun că se supără pe noi? (Nu zic că toți fac așa, dar majoriatea bătrânilor la care am mers în vizită au făcut chestiile astea)

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Știi tu vorba aia a bătrânilor gras, frumos și sănătos.

| dullcat a răspuns:

Pentru ca au crescut in alte timpuri in care mancarea nu era din belsug, plus ca nimeni nu o refuza in calitate de musafir, din bun simt si cei 7 ani de-a acasa. Lesne de inteles ca nici diete sau asa multe preferinte alimentare, sau poate e mai bine zis stiluri de viata, nu existau pe atunci.

| Simpatic a răspuns:

Asa-s ei invatati de cand erau ei copii.
Probabil esti o persoana slabuta si ei sunt de mentalitatea veche ca persoanele care nu prea mananca sunt slabe si mancaciosii sunt grasi, ceea ce nu are intocmai relevanta.
Mai exista in trecut o vorba idioata care spunea asa "omul gras este si frumos " laughing

| J0B0MAT a răspuns (pentru Simpatic):

Well, standardele de frumusețe în antichitate, erau reprezentate de femei destul de dolofane, cu forme, iar bărbații masivi, cu mușchi foarte bine dezvoltați.
O avem pe statuia zeiței frumuseții, Venus(Afrodita) care după standardele de astăzi nu era deloc o femeie slabă, nici botoxată nu era, nici îndreptată cu placa sau cu gene și sprâncene puse. Zeița frumseții.E safe to say că fetele de azi sunt din ce în ce mai departe de idealul de frumusețe, care e reprezentat pe bună seamă de naturalețe, sănătate și împăcarea cu sine, ce dă o stare interioară bună, care radiază la exterior.

| dullcat a răspuns (pentru Simpatic):

Logica aceasta cu gras si frumos a tot fluctuat de-a lungul istoriei frumusetii, care incepe cu aceasta statuie(aceste statui) a unei tipologii de femeie obeza : https://en.wikipedia.org/wiki/Venus_figurine
In prezent se pastreaza jumate si jumate, corp nici prea finut dar nici prea pufos, de aceea se pune accentul pe curvy girls, cu talie mica, dar posterior si piept consistent.E dubios oricum, nu mai zic de cat de toxic este pentru tinere fete/femei.Ma intreb ce trenduri mai urmeaza in urmatoarele decenii fiindca nu se poate oricum inventa nimic nou, totul este ciclic.

| Simpatic a răspuns (pentru dullcat):

applause

Probabil trendul amazoanelor va urma, si anume unul dintre sani sa fie taiati!
Pai daca asa-i moda ce sa-i faci?

| Mara6392 explică (pentru Simpatic):

Nu sunt o persoană slabă. De când mă știu am avut kilograme în plus. Cel mai mult am avut 85 de kg la o înălțime de 158 de cm. La începutul lui august a acestui an m-am ambiționat și de atunci țin gură de slăbire și am putut sa slăbesc aproape 15 kg, dar încă mai vreau să slăbesc aproximativ 10 kg și în perioada asta trebuie să am grijă ce mănânc, deoarece toți fac cozonaci, prăjituri, torturi etc.

| gabicoo a răspuns:

Te văd slabă și te cred nemâncată.

| J0B0MAT a răspuns:

Pentru că sunt trecuți prin viață și știu că lucrurile superficiale precum dietele adolescentine sunt niște fițe neimportante.

| Miruna333 a răspuns:

Pentru ca sunt primitori si cam asa se practica la noi, isi arata grija fata de tine

| DeMicUnCălător a răspuns:

Sunt prea egoiști să poată găndi din ptdv

| Ilovedinero a răspuns:

Pentru ca, romanii nostri confunda inca din cele mai vechi timpuri, mancarea si mancatul cu iubirea.Nu iteleg faptul ca mancarea nu este iubire ci o necesitate.Stai linistita, si eu patesc asa si este unul dintre motivele din care vin foarte rar in Ro

| Etoilefilante a răspuns:

Au grijă de tine