| octa2021 a întrebat:

De ce biserica ortodoxa a ramas de-a lungul timpului si pana in prezent cea mai credibila institutie? Adica, uitati-va cata lume se aduna in prag de sarbatoare si la alte evenimente.

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Au tehnici bune de marketing si manipulare

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

O spui de parca ar trebui sa dispara sau ceva :/

Poate... evident pe langa ceea ce se explica superficial si ce crede multa lume, sunt persoane din aceasta religie care gandesc normal, inteleg anumite concepte si principii, inteleg evolutia si timpul de la secunda 0 din univers, sunt intelegatori... si nu in ultimul rand NU ar pune astfel problema despre un alt concept sau idee thinking
Poate de asta inca exista, ceea ce este un lucru bun happy

Exceptand desigur, cazurile bine stiute si adevarate, dar in acelasi timp GENERALIZATE pe care le-ar putea spune oricine ^_^
Deci exceptand banii, puterea, influenta si motivele spuse mai jos de acest raspuns.

| relian a răspuns:

Dar la arabi cata lume se aduna? Cand se duc aia la Meca se compara ortodoxi cu aia laughing
A ramas credibila zici tu, dar e vorba de clienti, de cati saraci cu duhu sunt laughing iar daca populatia creste sigur nr celor religiosi or sa creasca si mai mult.

| Freya1 a răspuns:

Religia ortodoxă este destul de veche si multora li s-a parut probabil cea mai plauzibilă.La ortodocși nu sunt reguli atat de stricte dar in acelaș timp nici nu il denigreaza pe dumnezeu.

| Celcestietot a răspuns (pentru Freya1):

Amuzant.

| Freya1 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ce anume?

Asta :,, La ortodocși nu sunt reguli atat de stricte dar in acelaș timp nici nu il denigreaza pe dumnezeu''. Sunt multi preoti care injura de morti sau de dumnezei si cand se impiedica! laughing rolling on the floor

Poate m-am exprimat eu gresit prin "denigrat" voiam să spun ca nu il neagă.Si eu nu am treaba cu preoți, ca religia nu sta neapărat în preoți.
Iar cu regulile stricte cred ca nu ai vazut cum sunt penticostalii spre exemplu.

Stiu ca este posibila religia fara preoti. Am vazut cum sunt penticostalii, dar nu am treaba de ei.

Eu am spus că ortodocși nu sunt asa de stricti ca musulmani, penticostali etc asa ca si asta poate fi un motiv pentru care este mai acceptată ortodoxia.Plus ca la noi in Romania cred ca este cea mai veche religie.

Ai fost vreodata la spovedit intr-o biserica ortodoxa? Sa vezi ce strictete este acolo adeseori, si daca respiri este pacat laughing. A fost adoptata cu timpul biserica asta, in fine. Nu cea mai veche religie, dar, pe acolo happy.

| mentholinks a răspuns:

Ca romanii sunt cea mai prosta natie din istoria natiunilor.

| NotNamed a răspuns:

Pentru ca face parte din cre(s)tinism.