E ciudat. new york-ul are 20 de milioane de locuitori. daca ar functiona ca bucurestiul ar avea nevoie de 120 de 'primari'. in schimb are un presedinte pe sector (borough president) si un primar general.
Daca Bucurestiul iti pare zgomotos, asteapta sa vezi Atena, Londra sau New-York-ul.
Bucurestiul iti va parea o oaza de liniste...
In legatura cu numarul de primari:
Capitala e impartita in 6 sectoare, le poti spune sase... orase daca vrei. Un cartier ca Titan spre exemplu, este mai mare decat municipiul Brasov, si ca intindere, si ca numar de locuitori.
Fiecare dintre aceste 6 sectoare are un buget propriu si beneficiaza de investitii intr-o oarecare conformitate cu acel buget. Nu poti pretinde ca Sectorul 1, cel mai "bogat", care si "varsa" cea mai mare suma din impozite, sa beneficieze de aceleasi investitii si lucrari, de acelasi "tratament", ca si Sectorul...5 de exemplu.
De altfel, nu doar in Bucuresti e asa, in toata lumea, orasele mari sunt "impartite" oarecum. De un anume standard beneficiaza un rezident al zonei... Queens din New-York, si de cu totul altul, un locuitor din zona Central-Park.
Tu ai vrea un fel de "oala" in care sa fim cu totii, dar din ratiuni financiare si administrative, lucrul asta nu prea este posibil.
De Ce Nu Candidezi pentru ocuparea unui Fotoliu De Primar Ori consilier ceva.,! Iti merge mintea gandesti ca iei))
Eu ti-am raspuns la intrebare, daca nu-ti convine, construieste-ti tu orasul tau. Cand o sa inveti ca se scrie "EI" nu "IEI", poate nu o sa mai pui intrebari cretine.
Pentru Rigel:
In SUA Administratia are alte competente si alte puteri.
Presedintele e numit "cel mai puternic om din lume" pentru ca are si functia de Presedinte si pe cea de prim-ministru, doar nu credeai ca se numeste asa pentru ca are valiza nucleara.
Primarii, la fel, "taie si spanzura", au in subordine toate serviciile orasului respectiv, inclusiv politia.
Ia da tu in Romania politia pe mana unui primar cu clase cat trenul din cine stie ce orasel, sa vezi ce se intampla...
Sistemul e oarecum diferit, dar o impartire exista si la "iei", ca sa-l citez pe userul destept si mult intrebator.
Daca New-York nu e un exemplu care te multumeste, vezi Parisul si arondismentele lui, (nu are decat 20)
Asa poate se lamureste si istetul alex cu cs, de ce Metropolele sunt impartite si nu sunt conduse de un singur nene.
Inseamna ca asa e. e adevarat ca bucurestiul e impartit pentru ca e o metropola, dar imi dau seama ca e si in interesul oamenilor politici sa ocupe cat mai multe functii grase. scuze cinismul dar nu e ca si cum bucurestiul ar fi nu stiu cat de bine administrat de oameni competenti si responsabili, pentru ca nu e. am citit acum o saptamana ca ocupa locul doi in ue pentru cele mai poluate capitale, ca sa nu mai vb de locuri de parcare, alea invizibile
Daca intrebarea mea este una cretina si totodata nu stiu sa scriu nu te inteleg de ce te ai coborit la nivelul meu dar mai ales raspunzand unei intrebari cretine? Tu ala Desteptul si care sa scrii suta la suta Romaneste?! Lasa ma pe mine asa cu problemele mele de scris gramatical in limba Romana Si tu mai bine mai pune mana pe Codul Bunelor Maniere ca sigur nu ai auzit de el! E ultima oara cind iti mai raspund!
In constanta Se folosesc sirenele doar la intersescti cu semaforu pe rosu sau atunci cand este o situatie critica. nu se aude des chiar este OK zona tomis 3 ci vedere la bulevardul tomis adica cel mai mare bulevard circula abulantele des si apartamentul este aproape pe colt adica la o intersectie a 2 bulevarde foarte mari din Constanta Bulebardu Tomis cu Soveja.
anonim_4396 întreabă: