anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce bulliyng-ul ia amploare în școli în loc să scadă, în ciuda tuturor intervențiilor profesorilor sau psihologilor?

Răspuns Câştigător
| Miruna333 a răspuns:

Foarte multi copii inca mai sunt crescuti de parinti comunisti unde sunt abuzati fizic si verbal. Multi fac asta si pentru a se apara, cand esti bully e mai mic riscul sa se ia cineva de tine, cand tu detii puterea. Si cu siguranta interventia profesorilor si a psihologilor este limitata. La finalul zilei, foarte multi copii tot in medii toxice se afla

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Care intervenții? Eu chiar cred că nu se face nimic.

| dullcat a răspuns:

Romanii in sine au sange de bully.:)) E logic ca se transmite de la parinte la copil si asa mai departe.

Citeste postarea asta pentru a reality check : https://www.reddit.com/......de_ce_vau/

| T0T a răspuns:

Educația se face prost, mai ales acasă, iar profesorii și psihologii nu au instrumente legale pentru a avea destulă autoritate.

| Hyperion7 a răspuns:

Pentru că:
Unora li se pare cool sa înjosească.
Unii prin bullying caută validarea pe care nu au primit-o de la ai lor.
Alții o fac pentru că asta au văzut în casă.
Alții din frustrare.
Alții din cauza urii și a invidiei
Și nu în ultimul rând, alții o fac din toate motivele menționate mai sus

| blackann a răspuns:

Pai nu exista nicio interventie, despre ce vb?

| TheGentleman a răspuns:

Din punctul meu de vedere, doar pare că ia amploare, din cauza device-urilor de tip smartphone și a rețelelor sociale precum TikTok, care uploadează și reuploadează filmări vechi (unii useri/unele pagini, pentru a fi mai precis). Cum e cazul lui „Șveps cu mă-ta" și a multor clipuri redevenite virale, ele fiind de fapt foarte vechi.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru TheGentleman):

Stai linistit ca acum 20 de ani copiii nici nu aveau televizor si era o violenta in scoli, nu numai verbala dar si fizica. Eu chiar cred ca e mai putin bullying acum decat atunci

| TheGentleman a răspuns (pentru Furnicuta000):

Asta ziceam și eu, că e mai puțin bullying acum decât în urmă cu 10-20 de ani. Doar că viralizarea și reviralizarea cazurilor de violență face ca fenomenul să pară că ia amploare. Bineînțeles că între timp s-a dezvoltat cyberbullyingul. Dar overall fenomenul este în descreștere