Ptr ca pancreasu baga prea multa insulina si tine glicemia prea jos cand vede carbo in sistem peste o anumita valoare, si de acolo foamea aia.
Mda, daca esti asa, e bine sa mergi pe low carb, un maxim 100 g/zi carbo sa zic, iti setezi limita minima de carbo cat sa nu fi infometat.
De aia se zica sa nu mancam carbo cu indice glicemic mare, ca dupa 2-3 ore ne poate lua foamea iar, din cauza a ce am zis eu.
Dar si la carbo sanatosi, daca pancreasul ala lucra aiurea, chiar si la cabo sanatosi trage cu prea multa insulina si nu e bine.
Pe de alta parte va trebui sa slabesti, sa ajungi la greutatea ideala, sa vedem, atunci, mancand aceiasi carbo, mai esti infometat?!
Ca si de la ingrasare e posibil sa apara anomalia asta.
Daca si slab erai la fel, atunci asta e, treci le low carb si gata.
Mănâncă pepene roșu, Ray, nici nu ingrașă și îți oferă si senzatia de stomac plin.
O cură cu pepene rosu te ajută și la slăbit.
Ai foarte mare dreptate, am sa incep de maine, azi sunt full pe carbo, cand sa consum dupa masa? Dimineata fac sport
Ție îți place dulcele, nu?
E fix ce cauți, doar că nu e ciocolată. E dulce, răcoritor (mai ales dacă îl ții la frigider, înainte de a-l consuma), e săţios, te hidratează și e recomandat in curele de slăbire și de detoxifiere.
100 g de pepene roşu are doar 30 de calorii. Conține fibre, lipide, proteine, glucide, calciu, magneziu, potasiu, zinc, vitamina C, oferă imunitate, previne constipația...
E vară, poți slăbi serios, dacă chiar îți dorești cu-adevărat acest lucru.
Dezavantajul ar fi că și pepenele te balonează temporar, dar se elimină. Nu se compară cu băuturile carbogazoase, care te și balonează, dar te și îngrașă.
Ii scade glicemia, si de aia si dupa efort are foame, dar si dupa carbo.
Daca are glicemia 85 pe nemancate sa zicem, mananca carbo.
La o ora poate are 127, la doua ore 102, si la trei ore 62!
Deci scade prea tare din cauza hiperinsulinemiei.
Si atunci apare foamea aia, si ii vine sa manance iar.
Dar asa daca are 85 ala si mananca mai putin carbo si mai mult proteina si fat sanatos (nesaturate), nu mai baga pancreasu multa insulina, nu mai apare dezechilibru cu hipoglicemia, nu mai apare foamea aiurea.
Dupa efort, daca are 85 inainte de efort, dupa efort receptorii de insulina se deschid mai mult, insulina aia scoate mai brutal glucoza din sange si tot pe la 62-64 ajunge si iar foame.
Cam asa ceva.
Bauturile carbogazoase fara zahar nu ingrasa (am testat eu pe parcursul a trei luni), insa nu-s sanatoase ca au chimicale in ele.