anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce cand ne trezim... uitam ce am visat?!

Răspuns Câştigător
| Pisiii :x a răspuns:

Eu nu uit intodeauna.Sunt momente cand atunci cand ma trezesc stiu ce am visat si mai tarziu, peste aproximativ 2-3 ore uit visul.Si sunt foarte nervoasa deorece cand m-am trezit il stiam si cum se putea sa-l uit asa.
Oricum, cred ca ceam visat azi-noapte e ultima mea grija.Adica nu cred ca visele trebuie sa aiba o importanta mare in viata noastra.Si ma refer la visele alea pe care le avem noaptea nu visele de genul "Vreau sa fiu ca Monica Columbeanu".

big grin

9 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Suntem prea stresaţi de viaţa cotidiană şi visele sunt fugitive.
Pa, pa.

| BRG a răspuns:

Eu nu uit niciodată ce visez, ia lecitină.

lolita
| lolita a răspuns:

Intotdeauna imi amitesc ce visez, dar presupun ca nu-mi aduc aminte chiar tot.

| tim a răspuns:

Cand te trezesti scrie undeva, eu asa fac.sa vezi ce fain e sa stii ca e un vis, sa stii ca poti face cam ce vrei in el, sa-l faci asa cum vrei tu. viseaza si tu ceva frumos, sa vezi ca nu mai uiti, ti-e frica de ce ai visat, de asta uiti, hai mai mult curaj

| Lucifer a răspuns:

Pentru ca visele sunt scurgeri de informatii acumulate in timpul unei, sau a mai multor zile. Scurgerile de informatii sunt acele momente care te-au marcat sau nu le-ai dat atentie si sunt stocate in creierul mare si acesta cand doarme elimina informatiile inutile. De multe ori dupa ce ne trezim, uitam acele vise dar unele ne raman intiparite mereu in minte, cum ar fi fobiile: cazutul de la inaltime, fuga de entitati malefice etc. Se spune ca cei care viseaza ca zboara sau au anumite puteri in vis, acele pers. au un caracter slab. Visele nu sunt mesaje, ci eliminarea informatiilor nefolositoare si tocmai de aceea uitam imendiat dupa ce ne trezim. Cei ce nu viseaza nu sunt odhinitzi suficient si cred ca toata lumea a trecut prin asa ceva: sa dormi 8 ore fara sa visezi si sa te trezesti rupt de oboseala. Asta pentru ca nu a adormit creierul mare ceea ce inseamna ca organismul nu s-a refacut. Cand dormim, se refac legaturile neuronice (la un om peste 30 de ani, se intrerupt in medie de 10. 000 pe zi) si se reface fizic. Organismul in timpul somnului lupta in combaterea anumitor deficiente si anumitor boli. Ps. 3 sferturi din viata o dormim dar este necesar.

| dragutza a răspuns:

Stiu in mare ce am visat! dar numai stiu unde eram, cu care persoane...etc nu stiu de ce se intampla asa, poate e legea universului! rolling on the floor

| Punct a răspuns:

Nu cred ca tine neaparat de memorie, din cate stiu visele [ imagini create de noi in timpul somnului ]sunt lucruri dorite de noi, acesta sunt insa, inexplicabile, chair si de oamenii de stiinta.
Din cate stiu aceste imagini se pierd atunci cand ne uitam la lumina...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite chiar acum cand am vazut intrebarea ta am vrut sa aflu mai multe despre somn si vise si am gasit un site dupa parerea mea foarte interesant care ma capturat pana la capat http://www.interpretare-vise.ro/secretele_somnului.html dar daca nu ai chef sa citesti tot poti sa citesti ciclul rem si visele si acol vei avea explicatia cat mai clara al acestui fenomen daca pot sa-l numesc asa.:D

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mi se intimpla extrem de rar sa visez dar le tin minte.Am un somn extrem de profund de obicei.Ma trezesc ca un nou nascut.