| NonZarek a întrebat:

De ce când pățim paralizie în somn, vedem lucruri ciudate? Sau sunete dubioase deși ele nu exista.

Răspuns Câştigător
| Mayhem666 a răspuns:

Vai, nu imi aduce aminte. Am patit asta o data sau de doua ori si a fost ingrozitor. Nu numai ca am vazut ceva ce nu doaream sa vad, dar am si auzit ceva ce nu doream sa aud, si efectiv se simtea atat de real.

Paralizia in somn e prezenta din cauza ca, creierul elibereaza o substanta care ne face sa nu ne miscam brusc in timpul somnului pentru a nu ne auto-rani, iar atunci cand ne trezim brusc, uneori acea substanta nu are timp sa dispara complet din corp, si de aceea nu ne putem misca, singurul organ care se poate misca este ochiul (sunt ochii). In acel stadiu putem sa consideram ca inca suntem adormiti pe jumatate intr-un fel, si creierul creeaza acele imagini si sunete sau chiar si senzatii neplacute din cauza ca in ciuda faptului ca suntem pe jumatate adormiti (deci practic inca putem visa), ochii ii avem deschisi si restul corpului e inca paralizat, deci asta ne face mai vulmerabili si avem acele halucinatii care par a fi cat se poate de reale (nu poate sa iasa ceva bun din a avea un vis ingrozitor si ochii deschisi). Nu stiu daca ce am spus are foarte mult sens, dar nu ma pricep sa explic prea bine uneori.
Pot fi si alte cauze de asemenea, cum ar fi stresul, lipsa de somn, depresia sau anumite boli mentale.

Altii mai spun ca astea sunt "sleep paralysis demons" dar eu nu prea cred asta. Sunt pur si simplu lucruri naturale. Poate visezi despre cea mai mare frica a ta, si se intampla sa te trezesti brusc si sa nu poti sa te misti, si din moment ce ai ochii deschisi, aceasta frica sa para ca a devenit realitate.

3 răspunsuri:
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Conform Wikipedia, deoarece nu ne putem mișca, creierul își dă seama că suntem mai vulnerabili la atacuri, deci activitatea din anumite regiuni ale creierului crește, cauzând ceva numit "hiper-vigilență". Creierul caută toate pericolele posibile și, dacă nu există, inventează.

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Nu am pățit asa ce vreodată am avut vise urâta dar paralizie e destul de urâta cum se întâmpla asta mai exactă care este cauza

| IubescRomânia a răspuns:

Cel mai probabil e vorba de prezențe demonice.