Vai vai vai dar la aeroport angajații ce iau analize cu acea hârtie de pe mâinile oamenilor si din gură cu bețișorul și in câteva secunde spune un aparat ce substanțe chimice ai pe mâini.
Nu ar fi normal sa ia test exact ca la aeroport cand vine salvarea din gura si de pe mâini sa afle instantaneu ce substanțe chimice a mâncat omul respectiv
Sau de ce sa atins
De exemplu eu ajung des in medii pe unde oamenii chiar lucrează cu ceanură
Sau alte substanțe chimice extrem de periculoase si dacă mă mișc cu neatenție sau ating ceva ce nu ar fi trebuit atins mă mai intoxic otrăvesc cu una alta de exemplu ultima data mi-a fost rău tare de tot de la niște clor de la o instalație de clorinarea apei pentru o piscină. Credeam că o să mor de la clorul din sânge care se pune 1 gram la un metru cub de apă așa de concentrat este iar eu m-am zgâriat într-un metal ce avea acel clor extrem de concentrat pe el si mi-a intrat in sânge.
Asa că dacă eu îmi pierdeam conștiința cei de la salvare ar fi trebuit să își dea seama instataneu din analiza chimica a substantelor pe care le aveam eu pe mine.
Plus ca daca ar fi fost cianura ar fi murit si dacă nu imi luau analize ale substanțelor cu care eu am intrat in contact.
Asa că dacă aude cineva să ii doteze pe cei de pe salvări cu teste de substanțe chimice toxice.
Plus ca sunt necesare in cazul unor accidente pe la fabrici ateliere medii industriale
Sa stie in cateva secunde cu ce sau intoxicat angajatii
Tu nu ai cultura necesara penteu a înțelege că clorul pe care tu îl folosești pentru rufe are o concentrație de 0, 1%
Iar eu m-am intoxicat cu clor put
Clorul pur este atât de toxic in cat ca sa faci clor din ala pe care il folosești tu cand speli rufe
Se pune 10 grame la 1000 litri de apă!
Asta inseamnă că eu m-am otravit cu clor de 10000 de ori mai concentrat de cât clorul pentru rufe
Clor pentru rufe pot sa bag si in gura ca nu mi-se întâmplă nimic.
Dar clorul concentrat care se folosește la statiile de clorinare pentru spitale
Sau la statiile de clorinare pentru piscine...
Este toxic otrăvitor mortal
Mie mi-a fost rau o luna și am simțit clorul prin sânge 3 luni.
Prioritatea SMURD e sa salveze viata omului, sa-l scoata din zona de pericol, nu sa-l pedepseasca pentru ce a facut. Foarte multi oameni fac greseli, iar in momentul in care vine ambulanta dupa ei, cand starea lor de sanatate e atat de precara, nu stiu daca e optim sa facem ancheta si sa vedem daca omul a incercat si el ceva sau daca e consumator avid. In plus, chiar daca e posibil, n-ai garantia ca cei care stau in jurul drogatului sa fie distribuitorii drogului respectiv, asa ca s-ar irosi resurse, pentru ca pe politisti nu-i intereseaza neaparat consumatorul sau distribuitorii mici, ci cei care au stocuri si conexiuni importante, iar aceia sigur nu se vor da atat de usor de gol.