anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce certurile, bătăile, bețiile apar numai în familiile de ignoranți și cu posibilități materiale scăzute (am văzut atâtea cazuri la TV)?

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Nu e normal și logic ca o persoană ignorantă și mai puțin dotată psihic să aibă și un comportament "de doi lei" și realizări materiale la fel?

5 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

Nu este adevărat că certurile, bătăile și bețiile apar numai în familiile de ignoranți sau cu posibilități materiale scăzute. Aceste comportamente pot apărea în orice tip de familie, indiferent de nivelul de educație sau de nivelul de venit. Conflictul și violența în familie pot avea mai multe cauze, cum ar fi stresul, problemele de comunicare, problemele financiare sau abuzul de substanțe. Este important să se ceară ajutor profesional dacă există semne de conflict sau violență în familie, indiferent de cauzele acestora.

Răspuns utilizator avertizat
| DjSannan a răspuns (pentru Bubico2022):

Exact

| Hyperion7 a răspuns:

Din cauza frustrărilor cumulate și sunt augmentate de ce spune lumea,cu atât mai mult cu cât bărbatul(de obicei el) apleacă urechea și pune in practica ceea ce i s-a spus.
Eu am fost o victimă colaterală in cazul cu părinții mei,dar la mine a fost din cauza faptului că taica-miu era foarte gelos și îi cam placea sa aplece urechea, lumea invidioasa, îl infiltrase atât de mult încât ajugea să facă scandaluri mai mereu și deși maica-mea nevinovată fiind, a suportat până în punctul in care n-a mai făcut-o și a băgat divorț.
Și deși el era ăla gelos in ecuație, paradoxal, el era cel care o înșela (am descoperit ulterior)

| helpforyou a răspuns:

Totul pleaca de la educatie. Educatia primita acasa, la scoala, experintele din facultate si apoi de la locul de munca. Iata suma lucrurilor care ne definesc.