anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce consideră unele persoane că denotă slăbiciune sau prostie a-și cere scuze față de cineva căruia i-au greșit?
De exemplu, aud pe unii care zic "Ce, eu sunt prost să-mi cer scuze?"

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Din cauza orgoliului.
Sa iti ceri scuze sincere este un lucru greu, l-as pune langa iertare si celelalte. Dar este si un lucru extrem de simplu. Personal, consider scuzele ca fiind ceva ce doar cei puternici pot sa o faca. La fel ca plansul ^_^

As mai putea adauga si inconstienta acelor persoane. Dar nu este vina lor. Pur si simplu mediul in care s-au dezvoltat, persoanele cu care au convietuit si deprinderile lor despre ce ii inconjoara i-a facut sa creda asta.

Desi, nici nu cred ca ei cred asta. O zic mai mult asa... de forma.

Seara faina!

5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Eu unu nu consider deloc greu sa-mi cer scuze daca gresesc, chiar mi se pare ceva corect, o fac chiar cu mare usurinta, nu vad de ce altora li se pare mare lucru. Si asta ma face si constient ca am gresit si sa nu mai repet.

| Celcestietot a răspuns:

Au formate aceste idei pe baza unei situatii specifice, nu a ceva preconceput. Ce auzi tu poate fi si corect, dar si gresit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu știu. happy
Eu zic ca nu denota nicio slăbiciune, ba din contra...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai denotă slăbiciune. Eu dacă îți dau acum o palmă (din greșeală)și-mi cer scuze dupa, tu ce-mi faci? Îmi dai o pupa pe obraz? Nu, cel mai probabil îmi dai un pump înapoi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt orgolioși. Dar eu pe oamenii ăștia care afirma cu voce tare "ce eu sunt prost sa mi cer scuze?" ii văd needucați. E frumos sa ne cerem scuze și la cea mai mica greșeala, înseamnă educație și bun simt