| AlexDorinel a întrebat:

De ce copiii din ziua de azi asculta toate prostiile de pe internet? Aia promoveaza una alta si copiii se duc la parintii :Mami imi iei si mie asta ca am vazut o pe YouTube la un tip smecher hai imi iei te rog?


Cat va Mai tine chestia asta?
Si cand va veni o generatie cu capul pe umeri? nu una cu 70% golani, 50% din copiii peste 14 ani fumeaza etc...

7 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Multi din cei numiti de tine au un asemenea comportament pentru ca nu au fost educati corespunzator. Cu educatia de acasa se rezolva totul.

| Nirvanaaa a răspuns:

Tine și de educația de acasa. Pe YouTube au acces la absolut orice încă de la vârste fragede. Cu cât parintele ii oferă acces mai devreme cu atat copiii vor viziona toate prostiile cum le-ai spus și tu.
Pe de o alta parte, indiferent de educație (dacă parintele nu ii oferă acces) va vedea la alți copii și tot va dori sa acceseze. E foarte greu pentru părinți sa gestioneze situația in vremurile astea. Nu cred ca prea curând va veni o generație care nu se lasă ușor cuprinsă de mirajul comercialului.

| Valentina8 a răspuns:

Fiecare generatie se plange de generatia care urmeaza asta se intampla de cand lumea.
Poate acum e totul mai expus si putem vedea ce se intampla multumita internetului, insa si inainte era asa. Vedea unu o jucarie la altul sau o bluza crosetata de la altul "vreau si eu" ca, copii dar si ca adulti tindem sa vrem lucrurile pe care nu le avem chiar daca acestea nu au nici in folos.
Daca multi copii fumeaza asta este datorita faptul ca exista surse, datorita faptului ca pot cumpara, datorita faptului ca au bani. Toti se plang de noua generatie dar nu toti inteleg ca generatia asta a iesit din generatia anterioara care nu a stiut sa educe corect copiii. Caci daca eu nu i dau copilului meu bani, nu si va cumpara tigari. Daca eu ii spun copilului meu ca daca mai umbla cu X (care fumeaza sau bea)nu-l mai las afara o luna, nu va mai umbla cu X. Daca copiii au devenit "golani"este pentru ca parintii nu au reusit sa-si impuna autoritatea asupra lor. Asa cum vezi si o gramada de tineri in depresie, ia intoarce te cu 50 de ani (doar)in urma, vezi, suferea careva de depresie?"La munca nene, lasa prostiile" si gata.
Legiile nu sunt respectate! Alcolul tigarile nu se vand sub 18 ani. Cine respecta aceasta regula? Nimeni. Adultii trebuie sa ia initiativa cei care au puterea de a o face, nu copii de 14 ani. Copiii nu sunt dotati cu o gandire rationala, logica precum adultii. Copiii aleg ceea ce li se pare mai convenabil, nu ceea ce le face bine.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Fiecare generatie cu moda ei. Chiar daca este una proasta.
Probabil si din cauza ca generatia de dinainte de noi, care au format copiii de azi, nu au stiut ce sa le zica si cum sa faca sa nu se ajunga la asta.

Dar nu este problema, peste ceva ani, cand o sa se sfhimbe generatia tanara, presimt ca nu o sa mai fie asa ^_^

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tin sa te surprind si sa iti spun ca de multe ori parintii si bunicii asulta MAI MULT de pe internet. Tot felul de fake news si bazaconii. De multe ori copiii ii mai invata sa nu se mai uite la toate prostiile. Nu vezi ca fake news si conspiratiile se transmit cel mai mult printre persoane de varsta mijlocie si peste? E foarte evident. Si copiii mai cred, dar chestii inocente. Cu ce ma deranjeaza pe mine ca individ sau pe noi ca societate ca un copil vede o jucarie si o vrea? Sau ca asculta 5gheng? Dar faptul ca milioane de persoane la a 3-a tinerete raspandesc conspiratii de genul: Trump a castigat de fapt alegerile, vaccinul crează autism, pamantul este plat, #josbotnita, zodii etc. Astia ne afecteaza. Nu saracii copii.

| T0T a răspuns:

Oamenii mereu au fost așa. Nu există generație „cu capul pe umeri". Puțini au abilități cognitive ca să nu fie purtați de curent. Așa e natura umană.

| mgtow a răspuns:

Nu mai vin generatii cu capu pe umeri, doar ratati si putini inteligenti