| SoreMihalacheSorina a întrebat:

De ce copiii in ziua de azi numai citesc,ci stau numai la calculator? Ce s-a schimbat de pe timpuri? Ininte copiii se duceau la olimpiade, erau destepti, acum de la mine din clasa numai 2 copii am luat! Ininte erau atat de destepti, copiii.Cred ca ii si bateau parinti, nu? Astept pareri.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Cum sunt copiii din ziua de astazi? Dependenti de Facebook si de sms-uri, ultra-pasionati de tot felul de gadget-uri electronice si complet dezinteresati de sport si de alte activitati sanatoase, in aer liber. Mari amatori de distractie si de recompense-instant, ei prefera sa isi petreaca majoritatea timpului liber in fata calculatorului si fug de lucrurile care presupun o doza, chiar si minima, de efort.
Copiii din ziua de astazi au un cu totul alt gen de copilarie fata de cea a generatiilor anilor ’70-’80.
in Romania 98% din copiii cu varsta intre 6 si 15 ani stau cu orele in fata televizorului sau a calculatorului, fara sa mai aiba timp (sau interes) si pentru alt fel de activitati.
Deja au disparut jocurile practicate in fata blocului - sotron, de-a v-ati ascunselea, frunza, ratele si vanatorii - si, implicit, au disparut si interactiunile normale intre copii, acele interactiuni care ii invata sa socializeze, sa-si rezolve singuri conflictele, sa-si dezvolte in mod natural personalitatea de viitori adulti. Acum ei discuta, se imprietenesc si se cearta doar din taste, sunt obisnuiti sa vada lumea prin intermediul unui ecran si nu inteleg cum au putut supravietui parintii lor fara Internet, smartphone, Facebook si mess.
Responsabilitatea este strict a parintilor. Acestia au obligatia sa limiteze accesul copiilor la televizor si la calculator, sa-i inscrie la cluburi sportive, sa petreaca mai mult timp cu ei, sa le arate, prin propriul lor comportament, ce este bine si ce este rau. Nici scoala si nici biserica nu au aceasta responsabilitate, desi unii parinti, prea ocupati cu cariera si cu propriile lor distractii, sustin acest lucru. Copilul isi ia reperele (bune, proaste) din familie.
Din pacate insa, deja in multe familii nu mai exista decat repere proaste care, lucru trist, se transmit natural de la o generatie la alta.
Te pup!

49 răspunsuri:
| PunkyA a răspuns:

1. "nu mai citesc" si "parintii"
2. Daca tu, care esti la olimpiada, nu stii sa scrii corect... Sunt curioasa cum sunt ceilalti.
3. Ce legatura are bataia cu restul intrebarii tale?
4. Cati ani ai si ce clasa esti?
5. "ce s-a schimbat"? Totul!

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru anonim_4396):

Off: Nu-ti mai bate capul si las-o in pace, se vede ca-i frustrata ca stie ca n-are dreptate.
Se lauda ca a fost la Olimpiada, insa nici sa scrie corect nu stie... vorba ta.
Am mai "dat" peste o gramada de persoane in genul ei si stiu ce este (adica ce nu este) de capul lor.
Eu atat iti spun, nu se merita aceasta bataie, inutila, de cap.

On: Cat despre tine domnisoara guralívă, pentru cultura ta generala...de scris corect se scrie asa: „daca nu stii"; „scrii"; „ii bateau parintii"; „nu mai conteaza"; „asigurati-va"; „faci parte din acei copii" etc.

-Numai bine.

| duuh a răspuns (pentru SoreMihalacheSorina):

Vezi-ti*
nu mai*
stii*
"daca mai gresesc 1-2 cuvant doua inseamna ca nu stiu?"(ah, da, si cuvinte*) In mare parte, da. Bineinteles ca exista si posibilitatea sa mananci o litera, sa uiti un semn de punctuatie, o cratima etc., dar am citit si restul raspunsurilor tale la intrebarea asta si am observat ca nu e vorba de neatentie aici, ci pur si simplu asta crezi tu ca e regula.
Iar notele nu reprezinta nimic.

| 12AA a răspuns (pentru SoreMihalacheSorina):

Si daca sunt profa ce zici?

| SoreMihalacheSorina explică (pentru PunkyA):

Da"Ce s-a schimbat " Cum ai vrea laughing)))! Daca sti ca ai un raspuns tampit, No Comment!

| SoreMihalacheSorina explică (pentru Jυsтℓσяγ):

Nu e nevoie sa imi spui, om... " straight face Si daca mai gresesc la scris pe pc, asta nu inseamna ca nu sunt desteapta! Gandeste putin! Dar nu ma pun la mintea ta! Papa! SI o primavara frumoasa!

| SoreMihalacheSorina explică (pentru 12AA):

Ceea ce nu exista laughing)! Adica nu este adevarat/!

Tu nu vezi ce dusa esti, cica ce rost are bataia cu restul... intrebarii mele... laughing) Inseamna ca nu sti sa citesti, clar.

| valentingb a răspuns (pentru anonim_4396):

Las-o dom'ne, nu vezi, n-a mai ajuns lumea la olimpiada pe judet, vezi-Doamne. Dar saraca scrie cu "sti".Nu te mai complica, sau iti place sa te amuzi? big grin
Sa raspund intrebarii: pentru ca aveau parinti, cei din ziua de azi sunt "prietenii copiilor lor". Eu n-am luat bataie si tot am invatat foarte bine, asa ca educatia in familie se face si moral, nu doar fizic, cu bata de baseball sau cureaua de le pantaloni. Daca tu mergi la olimpiada inseamna ca mananci bataie zilnic? Eu nu cred, nu vreau sa cred. Daca ai pus o intrebare trebuia sa te astepti la diferite opinii, respecta-le.

| SoreMihalacheSorina explică (pentru valentingb):

Da, dar daca unii dau raspunsuri nefolositoare, cum a fost si AlexandruAndrei si multi altii, de ce? Daca stiti ca nu se poate raspunde, mai bine ati tacea!

| valentingb a răspuns (pentru SoreMihalacheSorina):

Eh Sorina, e o retea de socializare, conform regulamentului pot sa si discute intre ei, asta e. Nu e folositor raspunsul, apesi pe "evaluare" si dai "nefolositor", daca raspunsul nu e la subiect si mai e si nesuferithappy Dar ideea e ca nu trebuie sa te certi aici,pentru ca daca nu te injura, nici adminii n-au ce sa le faca. Trece-i cu vederea. Eu am pe unu', l-am corectat o data si acum imi verifica raspunsurile laughing ca nebunul. Ce-mi pasa mie? As putea sa il blochez,sa nu-mi mai vada raspunsurile, daca as vrea. TPU are o gramada de instrumente care sa te ajute sa nu te certi, foloseste-le. Raporteaza, voteaza, blocheaza, si daca e doar o contrazicere, asta e, ai cerut pareri, ai primit.winking Ai grija de tine, si..note bune!

| SoreMihalacheSorina explică (pentru valentingb):

Multumesc la fel! Dar nu ii vorba, de asta, dar unii sunt foarte enervanti!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru valentingb):

Eu am si uitat de intrebarea asta si n-am de gand sa o iau de la capat.

| PunkyA a răspuns (pentru SoreMihalacheSorina):

Serios? Tie chiar iti place sa te certi...

laughing SHUT UP!

Really? Now you want to talk in english. Well... before doing that, learn to speak romanian. And what is wrong with you?

Zisai eu ca vreau sa vorbim in engleza? E o expresie, ceva de genu "shut up"care inseamna "taci" deci mai bine taci laughingDaca vrei engleza engleza sa fie na! Vorbim in engleza, dar mai bine numai vorbim deloc! .....It's all right with me! So let me leave.

Stiu ce inseamna shut up!"laughing"
Pot sa te rog sa nu mai maltratezi limba romana? Sau un copil de 12 ani ca tine care se crede atotstiutor nu este in stare?

Mdaaa. se vede,... Pai si daca am 12 ani e problema sau ce? CHiar daca tu ai mai multi ani (mai v bine zis, esti mai mere)si tu ai avut 12 ani, deciii.te rog, si eu, poti sa numai comentezi, chestii neinsemnate pentru mine.Sincer, nici nu ma intereseaza raspunsurile tale, si altor dusi. Care se simt, sa se stie laughing. Papa si vezi-ti de treaba, ok?