Nu au trecut prin varianta noastra sa vada cum e. E greu sa stai singur cu toate dandanalele pe tine sarcini multe de facut dar pace mintala nu riscuri sau dezamagiri.
Sunt avantaje de-o parte si de alta, dar anatomia parca tine cu barbatii, nu nastem, nu avem menstruatie, fizic suntem mai dezvoltati, buna e viata de barbat, multam Mniezaule.
Pai si nu este usor? Mai mult ca in cazul femeilor?
Si evident, ca nu toate cred asta, asa ca nu trebuie sa generalizezi.
Si o spui cu "ziau de azi" de parca "ziua de ieri" sau acum 400 de ani credeau ceva diferit.
"Pai si nu este usor? Mai mult ca in cazul femeilor?"
Din punct de vedere biologic, cu perioada, nasterile si tot ce vine dupa, da, este mai usor, dar din punct de vedere emotional eu nu consider.
"Si o spui cu "ziau de azi" de parca "ziua de ieri" sau acum 400 de ani credeau ceva diferit."
Acum 400 sau chiar 50 de ani eram convins ca e mai greu sa fi femeie, datorita lipsei de drepturi, anticonceptionale sau medicini moderne care a scazut numarul de morti la nastere.
Ma deranjeaza ca acum, cu atatea drepturi si atata egalitate intre barbat si femeie, sunt femei carora li-se pare normal:
- sa umileasca public pe retele sociale fostul/actualul fiindca e suparata/ sau pe un tip care nu a stiut sa o abordeze sau nu-i se pare "de nasul ei",
- sa fie considerat sexul "un cadou pentru barbat" (desi stim cine trage tare atunci si cine doar se bucura);
- sa se simta ofensate cand sunt abordate cu un compliment de genul "Ce faci frumoas-o", "Deranjez?", sau "Esti draguta. Vrei un suc?"
- sa barfeasca fostul/ actualul despre secretele sale sau experienta sa la pat
- sa fie geloase daca baiatul doar se uita la o femeie mai frumoasa pe strada, iar in timpul asta ele vorbesc cu fostul, 3 "prieteni foarte buni", si un tip care saracul habar nu are de toate astea.
- sa dea unui baiat "shitt test" (de genul sa spuna o replica deranjanta pentru tine, poate o insulta, sa vada cum reactionezi) iar apoi tot ea sa nu fie multumita.
- sa spuna ca baietii sunt superficiali doar fiindca nu a fost abordata de nimeni (desi a fost abordata de multi dar or i-a respins, or i-a bagat in friend-zone)
Si de asemena nu li-se pare normal sa:
- sa zica cineva ceva, despre vreo trasatura de-a lor fizica( aka. bodyshaming)
- sa zici ceva rau despre ele.
- toate cele de de le-am numarat anterior dar invers.
"Si evident, ca nu toate cred asta, asa ca nu trebuie sa generalizezi."
Stiu, acum stiu ca fiecare are o viata grea, fiindca supararile fiecaruia sunt individuale, nu se pot colectiviza sau compara. Dar chiar si asa sunt multe femei (nu am zis toate) care cred ca noi barbati nu avem probleme asa multe in viata noastra sau ca noua ne este mult mai usor doar fiindca "nu ramanem gravizi".
O să-ți iau răspunsul la "comentat" punctual, din punctul de vedere al unei femei care jumătate din zi sau mai mult o petrece printre bărbați:
1. Drepturile egale încă nu există peste tot și, chiar și unde în teorie există (luăm ca exemplu România), în practică tot se ignoră.
2. Ok, unele femei își bârfesc fostul/actualul public sau nu. Și bărbații? Ei nu bârfesc deloc săracii Nici nu-și fac fostele "c..." unii, no no...
3. Nu se simt "ofensate" când sunt abordate, se simt DERANJATE. Vouă vi se pare că nu-i mare chestie că-i dai un mesaj, dar când ești al zecelea care-i intră în inbox/ o abordează pe stradă în săptămâna aia, i se cam ia. Mai ales că ȘTIM cu toții că ăștia care se bagă în seamă nu se duc exclusiv la o fată care le-a atras atenția în mod deosebit o dată într-un an. Nu, nu, ei se duc la câte 10 pe săptămâna că dacă ar fi altfel, ținând cont de câte mesaje și abordări am eu parte, ar însemna că sunt miss univers.
4. Iar restul...tot ce ai zis într-o direcție se aplică și în alta. Și bărbații (unii) comentează de sâni/fund...fizic în general, dar le acuză pe femei că-s superficiale dacă se uită după "pătrățele"; și bărbații (unii) dau "teste" tâmpite; și bărbații (unii) sunt geloși în timp ce ei mai abordează alte tipe sau chiar înșală liniștiți.
5. Acum să trec un pic în extrema feministă: Poți să-mi zici de câte ori până acum ți s-a pus o mâna pe fund/sâni, și-a făcut cineva o labă în mijlocul străzii uitându-se la tine, te-a urmărit cineva până acasă, a început să-ți facă scandal în mijlocul străzii pentru că i se părea că ești îmbrăcat indecent, a descris cineva cu voce tare în timp ce mergea în spatele tău cum ți-ar trage-o sau ți-a zis cineva să nu faci un sport la care te pricepi, ba chiar să încerce să te oprească, doar pentru că el crede că nu se potrivește sexului tău și îți strici fața? Că mie mi s-au întâmplat toate, multe de mai multe ori...
Există tot felul de ciudați și dai de ei indiferent de sexul care îl ai. Nu ai ce face decât să eviți anumite zone unde sunt toți ăștia.
"să eviți anumite zone unde sunt toți ăștia"
Asta ar însemna să nu mai ies din casă, că i-am întâlnit cam peste tot
Ori exagerezi ori faci tu ceva intentionat sa ii atragi. Am mai auzit povesti de genul cu parcuri sau autobuze dar era o data sau de 2 ori in viata. Ma limitez acum sa zic ca erau femei de 35/40 de ani. Cand dai tot timpul peste ei, ceva e de rau.
Da, bineînțeles că fac ceva intenționat să-i atrag...ce femeie nu-și dorește să o atingă un libidinos nef**** pe stradă, right?
Îți sugerez să acorzi mai multă atenție textului citit pe viitor. Nu am zis că dau "tot timpul" peste ei, ar fi și greu dat fiind faptul că în general circul cu mașina personală. Am zis, în schimb, "peste tot", ceea ce înseamnă că nu se întâmplă astfel de lucruri doar în zone mai "dubioase", în anumite cartiere, etc, ci pur și simplu se întâmplă, indiferent de zonă. Nu înțeleg de ce trebuie să traduc pe site-ul ăsta frecvent din română în română în condițiile în care nici măcar nu folosesc un limbaj academic sau termeni care să nu fie uzuali.
Stai asa...
1. "a început să-ți facă scandal în mijlocul străzii pentru că i se părea că ești îmbrăcat indecent" -> aici a fost un mos comunist de 80 de ani, probabil fost militian?
2. "și-a făcut cineva o labă în mijlocul străzii uitându-se la tine" -> What the F?
Primul nu, avea undeva la vreo 40 de ani cred, poate mai puțin...și cred că tot atâtea kilograme (bine, exagerez, dar oricum, poți vizualiza ce fizic de "mascul alfa" avea). A fost fix după scandalul din Caracal. Tot monologul era bazat pe faptul că din cauza uneia ca mine ajunge el la închisoare
Cât despre 2...mda, ăla și un altul care și-a frecat organul de fundul meu în autobuz au fost apogeul în cazul meu...dar nu știu de ce te miri, altele sunt violate, eu am scăpat "ieftin" până acum.
"altul care și-a frecat organul de fundul meu în autobuz" -> ma mir ca in inghesuiala aia nu ti-a alunecat "din greseala" cotul in spate
Știi de ce un cot ar fi mers? Pentru că e lovitură de distanță mică, se poate executa dinainte-înapoi, cu amplitudine mică, la nivelul corpului (eventual în ficat), deci potrivită pentru o situație de genul, unde "adversarul" e aproape, înapoia ta, e aglomerație, deci n-ai o libertate mare de mișcare și e un spațiu public, deci ideal e să nu fii văzut de ceilalți pentru că e ilegal (nu, nu intră la autoapărare, șocant, nu?).
Din aceleași motive, o lovitură peste față e fix ce NU ar executa un luptător acolo, cel puțin nu unul cu creier...
Gandesti mult si degeaba.
Dacă ai gândi și tu, măcar puțin, nu mult ca mine, n-ar fi degeaba
Eh, nu toate, dar multe viseaza. Ca barbat ar trebui sa ai o casa a ta (sa fim seriosi), sa te descurci cu sarcinile a cat mai multora daca se poate, plus multe altele. Pe langa treburile femeiesti, cu machiaj sau fara, tot pot face rost de cineva, oricum ai fi tu, poate sa se uite si unu inteligent la tine si tu sa nu ai treaba cu ce este in jurul tau, pana si in momente in care nu doresti asta poti face rost de un partener. Ce greutati formidabile au in plus aceste femei care se plang? Serios, eu nu le vad! Am intalnit multe care dramatizeaza si cu idealuri mari, iar ele nu sunt bune de nimic...
Acele "femei din ziua de azi" de care vorbesti tu sunt feministele idioate care vor mai multe drepturi, ci nu egalitate de sansa. Pe de alta parte unii nu vad ca femeile sunt mult mai raspandite prin facultati decat baietii pentru ca sistemul de invatamant favorizeaza femeile. Barbatii sunt mai predispusi la a comite suicid si la a face parnaie. Barbatii sunt mai prosti soferi nu pentru ca nu stiu sa conduca, ci pentru ca au curajul sa se bage in manevre sfidatoare de moarte. Toate aceste mici detalii sunt trecute cu vederea in analiza situatiei unui barbat.
Desigur exista si dezavantaje pentru femei pe care barbatii nu le au, cum ar fi in gasirea unui partener femeile sunt expuse unei posibile agresiuni, insa un barbat nu. De ce nu? Pentru ca o bati usor, e femeie, ce dracu'! Ciclul si depresia de dinainte, o alta chestie pe care barbatii n-o vad. Sarcina, cateva luni de zile in care te tarasti cu un parazit dupa tine, chiar daca la final femeia este fericita pentru ca a nascut, este in natura firii de a fi fericita dupa asa ceva, ca altfel nu s-ar mai naste copii dupa o asemenea durere.
In concluzie, nu neg ca femeile au problemele si dificultatile lor, insa in general inclin sa cred ca barbatii sunt mai preduspusi atrocitatilor zilelor noastre.
"De ce nu? Pentru ca o bati usor, e femeie, ce dracu'!" - au mai multa forță decât crezi tu. Stai liniștit că nu-s copii. Și bărbații sunt predispuși la agresiune fizică, indiferent că ești bărbat sau femeie ești predispus. Acum depinde de tine daca faci lupte pentru legitimă apărare.
Feministele vor asemenea drepturi de daca le supără cineva, sistemul sa fie ochi și urechi pentru apărarea lor. Am auzit pe una că ar baga la închisoare numai pe unul numai pentru că se masturba la ea la geam și a încercat să se de-a la ea deși la refuzat, nu țin idioții aia care fac chestii din astea. Dar să-l bagi la mititica numai pentru asta e cam ilogic.
Oricum se bazează mai mult pe emoții, decât pe rațiune.
Trebuie sa existe si grup de misogini in cazul asta, sa ne faca dreptate. Daca ne violeaza pe strada nebunele astea ? Sau daca se freaca la aia in fata noastra? Pe noi cine ne apara?
Gluma e gluma dar sunt unele ce își permit unele comentarii de le-am zice noi. Ar fi jale.
Ele au voie sa poarte jumătate de sfârc afara dar noi nu avem voie să arătăm coiu. E nedreptate.
Cele mai scârboase sunt alea care se baga în tine (din greșeală)numai sa te atingă, m-au lăsat cu traume nebunele astea să-mi bag ceva. Depinde daca îs bunaciuni, pot să ne bage direct mana in pantali, nu numai sa se frece.
Tie nu-ti convine alaptarea in public?