| Frank51 a întrebat:

De ce credeti ca se ajunge la intrebari de genu: "am facut-o cu iubitul si si-a dat drumu in mine, pot sa raman insarcinata?" E ca si cum ai intreba, "mi-am taiat jugulara, oare o sa supravietuiesc?"

Credeti ca parintii nu ofera o educatie sexuala suficienta, sau ce se intampla? Stiu ca media de varsta in Romania pentru pierderea virginitatii este destul de mica, credeti ca afecteaza asta?

Exista atatea metode de contraceptie, incat este spre imposibil sa ramai, oare joaca si inconstienta un rol?

4 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Nu au educatie sexuala, nu se documenteaza, ei cred ca sexul e o joaca si doar atat,, d-aia suntem atat de prost vazuti, asta din cauza sistemului pentru ca nu se impune o educatie sexuala pentru a le explica plozilor ce e bine si ce e nu.

| PersonajFictiv a răspuns:

Ma doare la banana thinking
Trebuie pusa educatie se. xuala in scoli, trebuie tratata ca orice alta materie (note, examene, etc).
O sa fie din ce in ce mai multi oameni educati, care o sa aiba copii si o sa-i educe si pe aia, iar in timp o sa fie din ce in ce mai multi oameni educati.
Tot o sa mai ramana aiurea insarcinate, ca mai se intampla si accidente - din pacate.
Dar...mai e un inamic, ascuns, un ninjalau : prostia.
Unii si cu educatie tot prosti sunt, asta e, padure fara uscaturi nu exista (sau?)

| Darkmagic a răspuns:

La toate aceste intrebari laitmotivul este "lipsa educatiei sexuale".
Fals. Un "fssss".
Inainte de 1989 NU exista nici macar termenul de "educatie sexuala", ghici ce? NU exista nici internetul, nu existau nici prezervative la colt de strada, nici consilieri si psihologi scolari...si totusi romancele nu isi desfaceau picioarele, nici in fiecare zi, nici de la 13 ani, nici pentru oricine.
Poate au o explicatie adeptii "lipsei educatiei sexuale"? big grin
PersonajFictiv are dreptate, oamenii devin cu tot suvoiul de informatii din care nu pot intelege si discerne nimic...din ce in ce mai imbecili.
Pentru ca NU informatia te face intelept.

| AC4S4 a răspuns:

Educatia sexuala spune ca poti sa-ti incepi viata sexuala pe la 14-16 ani si iti arata niste metode prin care sa te protejezi.
Nu mai bine le spui copiilor ca viata sexuala nu se incepe inainte de casatorie? Nu e mai eficient?
Uita-te la familiile crestine (nu doar cu numele) in care nici nu se discuta sa ai activitati sexuale inainte de casatorie. Cate adolescente insarcinate exista in aceste familii?
Sunt de acord cu educatia sexuala, dar nu cea promovata in occident. Ar trebui sa se explice notiuni de baza despre activitatea sexuala (eventual intr-un capitol la biologie) si sa se promoveze absistenta pana la casatorie.