| lifeistough a întrebat:

De ce daca ai facut inchisoare cand iesi nu te angajeaza nimeni; iti cer cazierul sau ce! Eu cred ca odata ce ti-ai platit pedeapsa nu mai trebuie sa platesti si afara. Toti ar trebui sa merite a doua sansa!

7 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Fapta comisă a necesitat o privare de libertate, un pericol social.
Este greu o reabilitate după detenție, nu mai prezintă încrederea societății și sunt locuri de muncă care interzic cu desăvârșire prezența în cazierul judiciar abateri penale (poliție, armată, magistratură, etc.).
Din infractor nu poți fi apărător al legii.
Pa, pa.

| Razvan a răspuns:

Si nu e vorba numai despre asta.Societatea nu iti permite sa te mai integrezi. Poate ca fapta pe care ai comis-o o regreti.Degeaba.Esti privit, discriminat, pentru ceilalti tu nu mai ai dreptul la viata. Oamenii au niste mentalitati stupide.Asta cu a doua sansa e mai mult pe foaie.Ar trebui incurajati astfel de oameni, sa munceasca, sa li se spuna ca daca au luat-o pe drumul gresit mai au timp sa se reabiliteze. Dar degeaba tu ca psiholog vorbesti cu un detinut si ii spui ca afara va avea parte de un nou inceput, cand dincolo de zidurile penitenciarului il asteapta animalele gata sa il sfasie

| gigiro a răspuns:

Au dreptate toti cei care ti-au raspuns. Problema e si de mentalitate, balcanicii si mai ales noi, care avem si sange latin, suntem si mai rai.Stii cum e, de fapt? E cam asa: iubesti o prostituata, ea iti spune ca te iubeste si tu nu poti sa ai incredere in ea.Curva tot curva ramane! E adevarat, toti merita o a 2-a, a 3-a sansa, dar in practica e mai greu. Si in occident au prejudecati de felul acesta, numai persoanele caritabile mai fac angajari. Deosebirea e ca exista locuri de munca. In Romania, e criza de locuri de munca si astfel, patronii angajeaza oameni ''curati '', ca sa nu riste prea mult, desi nimeni nu-ti ofera garantia ca persoanele acelea sunt mai bune decat tine. De aceea, e bine sa te gandesti de 1000 de ori, inainte de a face o nelegiuire.

| anka a răspuns:

Majoritatea celor care ies din inchisoare nu apreciaza a doua sansa cum zici tu. Multi revin deoarece tentatiile mai ales in ziua de azi sunt mari, se vor gandi ca a doua oara nu vor fi prinsi si vor incerca din nou. Tu ai angaja un om acuzat de furt sau omor? Nu ti-ar fi frica?

| clofu a răspuns:

Unii angajatori vor sa stie cu cine au "onoarea". daca ai fost inchis pentru furt...sanatate si virtute, nu te angajeaza nimeni in tara asta.

| sucharina a răspuns:

Problema e ca cei ce au facut inchisoare sunt priviti altfel.indiferent de fapta ce au comiso.bineinteles ca merita o a doua sansa, dar nu le este data de nimeni, pentru ca chiar noi cei de afara le facem viata grea dupa detentie privindu-i si vorbindu-le altfel.eu am cunostinte inchise.cu diferite fapte dar sa stii ca acolo au invatat si chiar au diplome care sunt aprobate de ministerul invatamantului.si acum iti ras tot cu o intrebare... o pers acuzata de omor, cu diploma de cofetar- patiser si informatica, sau una acuzata de inselaciune cu diploma de tamplar crezio ca au sanse sa supravetuiasca odata iesiti de acolo? nu ii prim nimeni si la ce bune at diplomele?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine nu te angajeaza? nu te angajeaza agentiile de paza, nu poti intra in sistemul bancar, armata, politie, in rest esti un om normal.
Pentru ce ai facut vei plati toata viata, nu te lasa sistemul in primul rand sa uiti ce ai facut.