nony
| nony a întrebat:

De ce de fiecare data cand cineva intreaba daca vrea sa isi schimbe comportamentul fata de cineva, sau sa se poarte anume cu cineva, sau pur si simplu sa impresioneze pe cineva, toti il sfatuiti sa fie NATURAL?
V-ati gandit ca felul lui de a fi nu poate impresiona persoana respectiva, si i-ar trebui sfaturi date in functie de ce ne zice el/ea?
Si sa nu va aud ca ziceti :¨Daca ma place, ma place asa cum sunt¨...chatterbox, sau alte stereotipuri.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@nony, iti dau dreptate deplina.

@restul: de obicei masca de personalitate falsa, cineva o pune atunci cand este cu adevarat enervant/neinteresant/sters, de obicei o pune nu pentru ca ii place, ci pentru ca este singurul mod prin care isi poate face prieteni/amici. Daca se intampla sa fii o persoana enervanta si respingatoare social, ai de ales intre: sa fi natural si tot odata solitar, fara prieteni, iubit(a); sau sa te straduiesti/prefaci sa fi sociabil, sa incerci sa te controlezi tot timpul, astfel incat, macar sa ai cu cine schimba o vorba pe acolo pe unde iti duci crucea...
Evident, odata ce iti constientizezi comportamentul, vei putea corecta unele defecte comportamentale, insa nu pe toate.
Se spune ca 10 % din oameni sunt sufletul grupului, 80% sunt la un nivel mediu de socializare, si 10 % nu au nici o treaba cu socializarea...
Eu sincer ma incadrez la ultima categorie, si incerc sa par macar sociabil, cu toate ca aproape de fiecare data ma simt ca nuca in perete, insa alternativa ar fi sa fiu un singuratic (ciudat in ochii celorlalti), lucru care nu este tocmai placut.

8 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Si eu am obserrvat ca toti zic sa fi natural. ar trebui sa se dea sfaturi de genu "vorbeste frumos ", "fa`i complimente", "nu injura" etc etc etc straight face

| adyth a răspuns:

Mi se pare normal sa iti pui intrebarea asta. Si eu gandesc la fel... daca esti un badaran... evident, trebuie sa te schimbi intr'un domn ca sa cuceresti inima unei femei educate (daca tintesti asa de departe big grin)

| unbaiat a răspuns:

Pentru ca nu poti sau nu vrei sa joci la nesfarsit un rol. obosesti sau te dai de gol.Sigur pentru inceput cand nu conteaza calitatile reale ci doar aparentele poti „trisa„un pic, dar pe parcurs nu mai are rost...Asta merge la interviul de angajare, cand „agati„ o fata(doar la inceput) etc dar nu putem decide noi ce se cuvine si ce nu sa schimbe la ea persoana respectiva pur si simplu pentru ca nu stim daca partenerul sa zicem merita schimbarile respective, daca da in loc ceva.Compromisurile isi au rolul lor dar totul e ca persoana care cere sfatul sa dea cat mai multe detalii. Unii spun:„Ma merita?„ Sa mi-o trag cu el?„ Fara detalii ce sa-i raspunzi?

| Lorenyk a răspuns:

Pentru ca daca nu e natural si doar se preface, acea persoana nu va mai fi ea insasi. va fi ceea ce vrea sa para. ca si cum ti-ai pune o masca. si ok, se face placuta de acea persoana pe care vrea s-o impresioneze, dar acea persoana nu va ramane impresionata de cealalta, ci doar de "masca" celeilalte pwersoane. si atunci, la ce folos? cat va putea sa se prefaca, sa se straduiasca sa fie asa cum vrea celalat?

| Közmyn17 a răspuns:

Salutare!

esti de acord cu mine ca in viata nu putem sa ii multzumim pe toti? Si atunci ce trebuie sa facem? Sa ne schimbam cum vrea fiecare doar ca sa la facem lor pe plac? Poftim? De unde si pana unde? Daca unei fate nu ii place cum vorbesti, alteia cum te imbraci, si alteia cum iti faci parul si lista poate continua, ce facem? Ne schimbam cum vrea fiecare, de ce? Doar ca sa le multzumim pe respectivele persoane? Si daca, sa zicem, ne tot schimbam, ce mai ramane din noi? Raspunsul corect: poate va mai ramane ceva, desi ma inshel. Si asta in ce masura? Ca sa cuceresti o fata/baiat trebuie SA FII TU! Nu e nevoie sa te schimbi si toate alea doar ca sa ii placi ei/lui, nu crezi? Tot timpul trebuie sa te comportzi cat mai natural pentru. ca altfel, risti sa fii crezut un prefacut, crede-ma cunosc un astfel de caz.

O zi buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar tu nu te-ai intrebat daca acea persoana de care zice, accepta falsitatea?
Ok, ii zici sa fie in felul X, Y... dupa 3 intalniri cu persoana respectiva...Esec total.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai spune si tu, sa zicem, ca chiar reuseste sa impresioneze pe cineva nefiind natural, adica el insusi, iti dai seama ce deceptie pe capul persoanei impresionate cind descopera ca a fost impresionata de un fals?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai nony tu vrei sa f...isau vrei o relatie? aici e diferenta.nu poti construi ceva temeinic pe o minciuna fiindca nu tine mult. spun din experienta.cand m-am casatorit sotia mea a fost singura prietena care m-a vazut asa cum eram eu in realitate, comportament, vorbe, glume etc.si asa m-a placut.pentru toate celelalte am vrut sa par altfel de cum eram. asa cum credeam eu ca ma vor place.si ele se purtau la fel deci eram constienti ca o ardem in figuri si unii si altii de aceia era atat de usor sa obtii sex. un pic de vrajeala, un suc ceva si hopa cu dansa-n-transa cand de fapt era mai simplu vrei? vreau.si eu. hai. dar naturaletea te descopera pe tine insuti si gandurile tale despre prietenie, dragoste, incredere, casatorie.asta daca e vorba de o relatie EL/EA.altminteri iti adaptezi comportamentul in functie de persoana daca nu poti fi tu insuti.eu dupa ce m-am casatorit am fost doar eu, si asta m-a facut liber de orice, si ma simt bine. apropo de placut asa cum sunt; daca ea e frumoasa de pica si dimineata, sa zicem dupa noaptea nuntii te trezesti cu muma padurii langa tine? ca machiajul fardul si toate celelalte fac minuni in ziua de azi.asa ca nu e chiar un stereotip. minciuna nu merge toata viata.