| chiftelutacrocanta a întrebat:

De ce devenim dependenti de lucrurile pe care le facem in mod repetat? De exemplu,eu cand stau la televizor mai mult timp si ma uit la diferite emisuni si filme,acest lucru devine o placere pentru mine, si continui sa stau la televizor si sa ma uit la diferite emisiuni si filme.PC-ul devine neinteresant in acele momente, si daca raman fara televizor, simt ca ceva imi lipseste.De exemplu televizorul este neinteresant pentru mine acuma,eu stand mai de mult timp la PC, m-am obisnuit aici pe fotoliu in faţa PC-ului. Daca internetul s-ar intrerupe in acest moment, as deveni pur si simplu stresat, si cu televizorul nu m-as multumi.De ce cand facem un lucru in mod repetat, devenim dependenti de acel lucru, si in lipsa acelui lucru devenim stresati si nu ne multumim cu alte lucruri?

4 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu cred ca e un lucru general ci mai degraba tine de iubirea ta fata de rutina. Pur si simplu esti un om care-si face anumite tabieturi si se simte confortabil facand acelasi lucru la nesfarsit. Asa e firea ta, nu inseamna ca suntm toti la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,am observat asta si la japonezi.Aia si cand sunt in greva, muncesc.De ce? Pentru ca sunt dependenti de munca.Rromii,de exemplu, sunt dependenti de seminte si manele.Ia.le manelele si le.ai luat cheful de viata.Eu nu.mi gasesc "dependința".

| RAY a răspuns:

Pentru ca te adaptezi simplu, chestile devin o obosesie compulsiva, e ceva normal

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Buna intrebare frate asta ma intreb si eu nu pot sa dau un raspuns concret dar as merge pe variantele celorlalti useri care au raspuns.