Păi este ianuarie, cind ai vrea sa fie frig in august? Si nici un an nu seamana cu altul, daca anul trecut nu a fost asa frig, acum uite ca a venit si frigul, nu ai ce sa faci, stai in casă la căldură daca ai. Imbraca te gros, e iarnă nu umbla dezbracat ca vara.
Pentru ca pierzi energie cand iesi afara si tu arzi atata energie cat sa menti temperatura corporala cat trebuie, cica la frig slabesti ce chestie
Pentru ca nu locuim la tropice si nici in Africa.Multi cei care nu suporta frigul si au bani destui merg in vacanta la tropice pe perioada asta.Cei cu si mai multi bani se si muta acolo.
Unghiul de cadere al razelor solare in timpul verii este drept/abrupt si mai inclinat pe timpul iernii cu toate ca soarele este mai aprpiat de Pamant iarna.
Ori au inceput astia sa bea coca cola de sarbatori in exces si au ramas ursii polari pe aici facandusi si mediu propice, doar ei fac sticlele alea. :/
"Unghiul de cadere al razelor solare" e cam ca cel din noiembrie (ianuarie e prima luna dupa solstitiul de iarna, noiembrie e ultima inaintea solstitiului, sau prima daca privesti invers), diferenta de cateva minute. Curentii de aer sunt cauza. De la echinoctiul de toamna la cel de primavara in emisfera nordica, la polul nord e noapte, 6 luni. Mno, aerul ala se raceste si apoi e impins spre sudul continetului. Daca n-ar fi chestia cu acei curenti de aer, in iulie ar fi ca in mai, in august ca in aprilie, in septembrie ca in martie, octombrie ca februarie si noiembrie ca ianuarie.
Da, ai dreptate cu curentii de aer, dar nu "e fix cam" acelasi unghi ca in noiembrie, pentru ca am luat 4 pe chestia asta la geografie. Daca am trecut clasa, te rog nu ma contrazice.
Nu vreau sa-ti dau sa citesti cine pune in miscare acei curenti pe cauza diferentelor de temperaturi, nu.
Am corectat "fix-ul" dupa ce am vazut mesajul (meu, postat). Formulasem altfel, de acolo greseala. Stiu si eu cine pune acei curenti in miscare, altfel nu i-as fi pomenit.
Cipi1212 întreabă: