| Derye a întrebat:

De ce e atat de greu sa spui "e vina mea"? Toti spunem: "nu eu, nu eu", dar nimeni nu zice: "da, ma, eu am fost. si imi pare rau pentru asta". De ce?
Eu personal imi cer scuze atunci cand gresesc si toti ma iau peste picior, desi sunt mai slabi decat mine si dpdv fizic si dpdv intelectual.
Gresesc eu?

Răspuns Câştigător
| anka a răspuns:

Trebuie sa fi destul de matur sa poti recunoaste propriile greseli. Parerea mea e ca toti gresim. Nu putem acuza fara sa ne punem in pielea omului care a gresit. Se poate intampla oricui. Din pacate am si eu colegi care isi acopera greselile dar urla de nu mai pot daca greseste altul. Asta depinde de maturitate si cei 7 ani de acasa.

3 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Problema apare cand gresesti. Dar greseala este omeneasca. Nu gresesti deloc cand recunosti si-ti ceri iertare. Iti asumi responsabilitatea si spui adevarul. Un lucru laudabil, chiar daca in prealabil ai gresit cu ceva.
Ideal ar fi sa nu facem fapte pe care le recunoastem greu sau nu le putem recunoaste!

| Elena_7763 a răspuns:

Nu, nu procedezi gresit. Probabil ca orgoliul si lipsa de maturitate ii impiedica sa isi accepte greseala si sa isi asume raspunderea, sau mai rau, poate chiar nu vad cu ce au gresit. Oricum eu sunt de parere ca, cu cat ne maturizam mai tare, cu atat stim mai mult sa ne asumam raspunderea pentru ceea ce facem.

| Klax187_2507 a răspuns:

Si eu sunt de aceeasi parere cu tine Derye, nu e nimic anormal in vremurile acestea nu te astepta la mai mult, poate vei gasi din 100 de oameni 1 care sa fie sincer.Nu le este greu sa recunoasca, ca doar nu i-ar durea gura /mana(in cazul messengerului) la 3-4 cuvinte doar ca orgoliul ii impinge spre lucruri care te vor uimi.Incearca sa-i eviti, sa te indepartezi de ei usor sau mai bine demonstreaza-le ca e gresit ceea ce fac si atrage-le atentia de fiecare data cand fac asta, odata trebuie sa inteleaga, daca nu, nu le mai da motive sa greseasca (stii la ce ma refer.). Succes!