Poti sa mergi si sa ajungi in jungla africana si in viata ta numai ca realitatea junglei africana e alta decit ti-o inchipui tu,negresele se chinuie sa-si creasca copiii care le mor in fata ochilor de diferite boli pentru ca nu sunt medicamente suficiente, nu exista hrana suficienta, le mor sotii si copiii si de sida, iar in jungla da exista multe animale serpi si pajanjeni veninosi nu cred ca ti-ar placea sa te uite cineva singur in jungla. Locul si faptele ce iti imaginezi sunt frumoase doar in mintea ta in mintea noastra dar peste tot pe glob exista multa suferinta nu exista nici un loc de vis.Un loc de vis este ar putea fi caminul in care locuim familia fericita dupa care tindem dar atitor putini oameni le e dat aceasta fericire, sa traiasca intr-o familie plina de iubire.Mai mult de atit pe acest pamint nu se poate doar in imaginatie, restul in rai dupa moarte, de acolo am venit dintr-un loc perfect dar noi am vrut sa experimentam si bunele si relele pe acest Pa mint pentru a ne perfectiona, fara suferinta nu devii puternic nu te perfectionezi.
Vezi altfel realitatea, in ce sens?
Ce e asa schimbat cand esti singur sau cu ai tai?
"De ce e imaginatia mai frumoasa ca realitatea din fata ochiilor? "
Nu sunt de acord cu tine. Dacă imaginația ajunge să fie mai frumoasă ca realitatea din fața ochilor înseamnă că este o problemă. Să ne dăm totuși seama că imaginația transformă realitatea deci există pentru că există și realitatea. Imaginația este deci obiectul realității. Realitatea poate să îți ofere lucruri foarte frumoase iar absența lor te face să visezi la ele, de aceea ziceam că aici poate fi o problemă. Mie mi se pare exemplul pe care l-ai dat tu neimportant pentru viață, nu cred că te ajută mai mult dacă stai într-o junglă(obiect al realității) sau într-un oraș. Zic asta pentru că eu sunt de părere că persoanele dau frumusețea cea mai mare a locului în care ești. Dacă îți dorești să vezi ceva frumos cum ar fi o junglă călătorește. În modul ăsta îți vei satisface plăcerea și prin realitate(deci se poate și e mult mai bine așa). Dacă nu ai posibilitatea asta aici înseamnă că e o problemă cum am zis și cel mai bun lucru e să rămâi în stadiul de a visa și de ce nu să mai și miști puțin pentru a îți materializa visele. Când vei face acest lucru îți vei da seama că visele sunt incomparabile cu ce poate să îți ofere realitatea iar realitatea dacă îți oferă ceva să te bucuri de ce îți oferă.
chiftelutacrocanta întreabă: