Si eu ma simt mai in largul meu sa vorbesc cu persoane straine despre mine si problemele mele decat cu cunoscuti.
Păi,o persoană cunoscută tie ii poate fi cunoscută si iubitului,mamei, surori, cumntilor, vecinilor etc iar vorba poate circula daca ai prea multa incredere in acel cineva.Ca sa nu mai vorbim ca o dată ce spui cuiva cunoscut problemele tale tinde de multe ori sa te judece sau mai tarziu sa se foloseasca de slăbiciunile tale.
Cred ca e mai degrabă lipsa de încredere. Unui om străin poti sa ii spui orce ca nu te stie, nu iti cunoaste apropiații, Nu are cui sa te barfeasca si priveste dinafara total toata povestea ceia ce inseamna si ca te poate sfătui mult mai bine.
Pai exact din cauza pe care ai scris-o acolo : "Știu că riscul e mare dar unii pur și simplu se simt cel mai în largul lor doar cu persoane cu care se împrietenesc pe internet, decât cu cele pe care le cunosc de o viață întreagă irl".
Cum jumatate de raspuns se gaseste in intrebare, aici este chiar tot raspunsul
Poate ca aia din real sunt mai cunoscuti ce caracter au, si de aia unii se feresc sa le zica lor.
Vorbesc din experienta proprie.Omul simte nevoia sa spuna unui necunoscut ce nu ar zice la apropiati in cazul in care stie in mod sigur ca apropiatii nu l-ar asculta sau nu l-ar intelege.E placut sa te descarci din cand in cand sau sa-ti depeni amintirile ce este ascultat cu placere de un alt om sau sa invete din greselile tale. Oricum daca persoana respectiva te jigneste sau comunicarea degenereaza o poti pune pe ignor, pe cand o persoana apropiata sau o ruda sau un prieten nu-l poti pune pe ignor si poate toata viata sa foloseasca impotriva ta in mod negativ tot ceea ce i-ai zis sau confesat.
Doar pentru unii e mai ușor. Acele persoane au și ele probleme pe care vor să le mărturisească unei persoane străine. Și eu am făcut ceva de genul. E adevărat că pot fi puși în situații jenante din această cauză. Trebuie să ne gândim bine și la riscuri, atunci când facem confidențe.
AndrewTate7789 întreabă: