| jddjjdjs a întrebat:

De ce e rau sa iti doresti atentie?

9 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Nu e rău să iti dorești atenție,acum depinde și in ce măsură.

Dacă vrei sa primești atenție din partea familiei e ok,vrei sa te simri apreciat. Daca vrei sa primești din partea partenerului,la fel,vrei sa te simri iubit,observat, complimente etc.
Dar în momentul în care faci orce ca să fi remarcat/a, devi vulgar/a, te prostești, te bagi pe gatul oamenilor, minți etc ai o problema cu stima de sine cred eu și cel puțin.

| Hammurabi a răspuns:

Pentru că e o chestie penibilă să cerșești atenția altora.

| jddjjdjs explică (pentru Hammurabi):

Nu zic de cersit, ci de atentie in general.

Un copil care nu primeste atentie cand e mic acasa, o cauta in lume. De ce e ceva negativ cand e ceva vital?

| Hammurabi a răspuns (pentru jddjjdjs):

Cum să fie ceva vital?
Ai auzit tu că a murit cineva din lipsă de atenție?

E rău pentru că aunci când depinzi de alții și nu ești pe picioarele tale, nu are cum să fie bine. E o dependență. Dependențele nu sunt bune.
La ce îți trebuie ție atenția altora?
De ce nu poți trăi fără ea?
La ce îți folosește?

| jddjjdjs explică (pentru Hammurabi):

Nu au murit, dar au dezvoltat tulburari mintale care le-au distrus viata
Un copil nu trebuie sa fie pe picioarele lui si degeaba ii spui ca nu are nevoie de asa ceva pentru ca are
Copiii au nevoie de atentie si nu doar copiii, toti oamenii au ca altfel ne-am inchide in casa la seriale si n-am mai misca un deget sa avem viata sociala relatii cariere etc

| Hammurabi a răspuns (pentru jddjjdjs):

Sorry, atunci va trebui să-ți mai răspundă și altcineva.
Dar și ceilalți care ți-au mai răspuns. ți-au spus cam acelaș lucru.

Eu nu am nevoie de atenția nimănui. Chiar mă deranjează atenția, când cineva nu-și vede de treaba lui și se bagă în seamă.
Dar poate tu confunzi atenția familiei sau a celor apropiați cu atenția oamenilor de zi cu zi din jurul tău.
Poate ar fi trebuit ca întrebarea ta să fie mai detaliată.

| VoidEternal a răspuns:

Pentru că tot timpul vei avea nevoie de alții pentru a fi fericit. Chestie profund nesănătoasă.

| CostinAlamariu a răspuns:

Pentru ca esti un dependent, ceea ce e intotdeauna rău.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că te poate acapara și te poate determina să faci gesturi prostești pentru a o obține.
Nu e ceva neapărat să vrei atenție, dar trebui să încerci să o obti prin metode benefice, nu prin a te da in spectacol de prost gust.
Un exemplu de atenție pozitivă e performanta unui cântăreț pe o scenă.
Exemplu de atenție negativă e o adolescentă care se automutilează.