| Ciocinta_Alexandru_1976 a întrebat:

De ce E85 este numit drumul morții!?

20 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Foarte multe accidente. Usor de gandit de ce i se spune asa.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu de ce crezi. Numai azi din au murit 7 dintr un foc

| Lamasanu a răspuns (pentru suntserios):

Să le fie țărâna ușoară!

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

De fapt e e58 tovarășe.
E același rahat de șosea cu acostamentul ăla de 2 lei.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

La Sirca nu e nici o europeana. E de la Tirgu Frumos spre Pascani, e DN ala, nu e drum european.

Târgu Frumos - Iași e europeană. E58. Vezi google maps.

| Holiday a răspuns (pentru suntserios):

"Numai azi din au murit 7 dintr un foc"

Accidentul n-a fost pe E85.

| Holiday a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

"...nu e drum european."

Este DN28, sau E58. E acelasi lucru. Cum DN2 este E85, DN5 este E70, etc. De fapt DN-urile respective sunt tronsoane ale unor sosele mai lungi, care strabat mai multe tari. Ele au denumirea locala, dar si denumirea generala a drumului international.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Holiday):

DN28A - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Romania_DN_28.png - daca treci vreodata pe acolo, numai a european nu arata...

NU E INTRE TG-FRUMOS SI IASI, ci de la TG-FRUMOS spre PASCANI! https://ro.wikipedia.org/wiki/S%C3%A2rca,_Ia%C8%99i#/maplink/2 - dupa Podu Iloaiei vine Budai, si dupa Budai faci dreapta catre Sarca.

Nu conteaza "cum arata", ci ce este. Ele aveau denumirea asta si inainte, cand aveau doar o banda pe sens, fara acostamentul suplimentar, cum dealtfel mai sunt si acum destule, vezi de exemplu E70 (DN5). Si ce crezi, am trecut si pe acolo, de fapt sunt putine zonele din Ro pe unde n-am trecut.

DN28A cum faci dreapta incolo are o singura banda pe sens. Ah, my bad, Baltati cica. Da, acolo e cu o banda jumate' pe sens. happy

Nu conteaza cate benzi are pe sens. Poate fi Drum Europen si daca are una singura pe sens. Nu acea jumatate de banda il face european. Repet, sunt destule Drumuri Europene care au o singura banda pe sens.

Si E85 are tronsone cu 2 benzi (Buc-Giurgiu), predominant o banda jumatate (Buc-Bacau-Sabaoani) si cu una singura (Sabaoani-Suceava-Siret).

Da, stiu, doar ca avand in vedere localitatile de pe traseu de acolo de dupa Baltati, cand faci dreapta spre Sirca si finalitatea drumului, ala nu e european de nici o culoare. Oricum, ai dreptate - eu ma inselasem privind locatia exacta a accidentului. Credeam ca e pe 28A, dupa Sirca.

Fix între Târgu și Iași e Sarca. Bagă un ochi pe gmaps

| suntserios a răspuns (pentru Holiday):

Da da știu că nu a fost pe E85. Nu denumirea e așa importantă cât conformația soselei cu costamentul ăla nenorocit. Și conformația soselei continua de la Roman spre Iași așa, e85 care duce în continuare de la Roman spre SV e clasic cu o banda.

Ehem, mdah. Ma inselasem eu. Asa e.

| yungandreigawd a răspuns:

Din cauza ca acum soseaua are o singura banda pe sens si un acostament cu o latime de 2 metri si jumatate pe fiecare parte, care este confundat de soferi cu o a doua banda. prin urmare, calca cu putere acceleratia mai ales in afara localitatilor, ceea ce de multe ori duce la accidente extrem de grave.