| RobertG101 a întrebat:

De ce este atat de raspandit mitul cum ca daca faci un anumit sport, cum ar fi baschet, cresti in inaltime? Eu am jucat in tot timpul liceului baschet si tot am 1, 73 cm inaltime acum la 23 de ani.

Răspuns Apreciat de Editori
| MihaelaDart a răspuns:

Nu-i nici un mit, este un adevar, cu toate ca nu functioneaza la toata lumea, depinde de "n" factori. Incetinirea in inaltimea poate sa fie din cauza problemelor alimentatiei, afectiuni cronice (ale rinichiului, ficatului etc), pubertate tarzie, afectiuni congenitale (cromozomiale, precum sindromul Turner), fectuini endrocrine si hormonale (hipotiroidism, deficienta hormonilor de crestere), anemie.
Am avut un coleg de gimnaziu care era cel mai mic din clasa, parintii lui nu aveau mai mult de 1, 70 si cu toate el facand baschet in timpul scolii, dupa o revede de clasa cu colegii din liceu si el de asemenea, el era de nerecunoscut. Acel "pitic" al clasei pe care il stiam din gimnaziu, in timpul anilor de liceu si dupa, el deja avea 1, 90 m.
Asa ca nu baschetul sau orice sport care il practici te face inalt, daca tu din gena ai o problema si nu musai, alti factori care duc spre incetinirea cresterii in inaltime si cele enumarate mai sus, nu poti spune ca este un MIT.

4 răspunsuri:
| BroascaCuElice a răspuns:

Pentru ca sariturile in inaltime determina inatarirea scheletului si alungirea acestuia

| justanotheruser99 a răspuns:

Pentru ca nu este un mit. Ideea e ca te înalți, insa nu cu metrul.

| ShaOfHatred a răspuns:

Toate sunt mituri, nu cresti facand sport sau tand agatat pe bara.Da, te dezvolti dar nimic mai mult. Cresterea corpului vine din gena nu din altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci tipul a întrebat de ce crede lumea că sportul te face mai înalt, iar tu îi spui de factori genetici, fiziologici și de dezvoltare personală și că "mitul da roade"?
Ești perfect.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu m-am luat de mit, am zis doar ca sunt factori care fac posibila dezvoltarea, dar cui sa-i explic eu? Iar te bagi in seama cand nu ti-e randul,, ridica mana si abia atunci poti sa raspunzi cand esti strigata nominal/