| Lluvia a întrebat:

De ce este atat de usor sa dam sfaturi, dar este atat de greu sa le urmam noi?straight face FunditZza:*!

5 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Pentru ca ne e greu atunci cand ala de langa noi se da destept si crede ca are dreptul sa se bage in viata noastra.Nu-mi place sa primesc sfaturi pe care nu le cer si nici sa aud "parerea mea este". Asa sunt eu. Daca fac o prostie, sa stiu ca e vina mea

| Libelle a răspuns:

Gandesti la rece pentru altii.La tine intervin si sentimentele.
Mie deseori imi e greu sa le dau altora un sfat, deseori zic ceva si peste o luna ma uit peste raspunsuri si n-as mai gandi la fel.

| ArTeMiSs_8963 a răspuns:

Desigur este usor sa dai un sfat unui prieten, unui coleg, unui amic, dar cand vine vorba sa urmam noi sfaturile ne este asa zis "imposibil" in mintea noastra.
Acest lucru se intampla deoare ce atunci cand dam cuiva un sfat nu ne gandim in totalitate daca acea pers poate urma acest sfat sau daca suntem in masura sa dam acel sfat. Ne este usor sa zicem cuiva: "nu este bine asa, fa asa..." dar cand vine vorba sa ne spuna cineva aceste vorbe n-i se pare ca este imposibil, deoarece noi vrem sa fim mai presus de ceilalti (aici ma refer intre prieteni)!

Atunci cand primim un sfat de la parintzi n-i se pare ca ei au ceva cu noi si ca acel sfat este o porunca in mintea noastra. Acest lucru se intampla deoarece exista acest "conflict intre generatzii", noi credem ca suntem mai "cool" daca nu luam in considerare sfaturile parintilor, dar de fapt nu e asa, tot noi vom avea de suferit pe urma.

Bine... exista si acele sfaturi influientzabile. de ex sa iti spuna o prietena sa faci ceva de pe urma careia ea sa profite. Aici v-a trebuii sa luam in considerare ceeea ce ne spune constiinta fiecaruia. In mare parte putem spune ca e mai usor sa dai un sfat decat sa-l primesti!

| andreea_6295 a răspuns:

Din cauza proverbului "Usor de zis, greu de facut!".

| sNap a răspuns:

Nu stiu