Frica e parte a mecanismului de autoconservare. Daca n-ar exista frica o specie ar avea probleme de autoconservare, am incerca si ne-am pune in situatii diverse prea periculoase pentru a ne asigura un grad mare de supravietuire.
Frica este una din modalitatile Constientei tale de a-ti atrage atentia asupra ceva de importanta imediata in momentul prezent, respectiv ceva ce nu poate fi amanat, deci ceva ce necesita o atitudine si o decizie imediata din partea ta.
Practic frica nu există există doar subconștientul nostru care o degajă și o face așa puternică.
Ca sa supravietuim, ca sa se perpetueze specia. Daca nu ti-e frica sa sari de pe un bloc, mori. CUm omul are depresii la viata lui, nu ii va fi frica sa se omoare.
Again... vad ca toti pomeniti de moarte, dar... eu nu prea cred ca moartea este un motiv Moartea nu este un lucru rau.
Fara frica, mori. Pentru ca nu ti-e frica sa faci anumite chestii care sunt periculoase pentru viata ta. Nu o fi rea moartea dar fara frica, am disparea prea repede din viata asta si am fi pe cale de disparitie.
Iti respect idea, dar nu sunt de aceeasi parere cu tine.
Dar ce parere ai tu? Care crezi ca e scopul fricii?
Eu nu cred ca frica are un scop. Eu cred nu ar trebui sa existe frica.
Frica are un scop foarte bine asezat in inima oamenilor. Datorita ei avem o reputatie.
Hai ca aberezi.
Frica este o emotie, inscrisa in corpul amigdalian.
Asa cum esti capabil sa retii in minte unele lucruri, asa s-a inscris si frica in minte.
Este mostenita de la stramosii nostri care au invatat-o si experimentato pe propia piele.
Mai este o teorie.
Asa cum un proiectant creaza ce vrea el asa si Dumnezeu ne-a facut cum i-a placut lui.
Slab raspuns... mai bine nu-l dadeai.
Te asteptai la un raspuns care sa implice frica de Dumnezeu, manipulare in masa si haosul societatii in care traim?
E destul de trist, as fi foarte interesat sa aflu si opinia ta.
Nu imi pasa de lucrurile enumerate de tine Daca ma interesa ceva de genu... as fi spus in intrebare.
La ce căcat de răspuns te așteptai, ceva filozofic și profund, numai bun de status pe facebook? Frica e ceva cu care ne-a înzestrat evoluția, atunci când vezi ursu', dacă faci pe curajosul, o iei sigur, așa, dacă intră spaima în tine, o iei la fugă și scapi.
Face parte din instinctul nostru de conservare. E precum un sistem de alarmă. De ce ţi-e frică să te arunci în faţa unui tren? Pentru că mori, corect?