| RAY a întrebat:

De ce fericirea majorității oamenilor provine din lucruri materiale?

6 răspunsuri:
| RAY explică:

Reflectati si asupra acestor raspunsuri https://www.quora.com/......ial-things

Nu

Mereu am crezut că, odată ce am avut banii mei, aș putea să cumpăr tot ce îmi doresc și să fiu fericit. Am renunțat să mai ies cu toți prietenii mei care nu aveau loc de muncă și am petrecut toată ziua doar ca să mă pot concentra pe a-mi îndrepta viața. A fost dur pentru o vreme, să lucrez la întâmplare încercând să găsesc ceva ce îmi plăcea să fac.

În sfârșit, am obținut jobul la care sunt acum și am mai mulți bani decât îmi trebuie. Nu sunt bogat în niciun caz, dar trăiesc ieftin, așa că nu trebuie să mă stresez pentru facturi. Am cumpărat un televizor uriaș, un sistem de jocuri. 2 vehicule, multe haine, un pat frumos și tot ce mi-a venit în minte. Sunt înconjurat de orice lucru material pe care mi l-aș putea dori în timp ce scriu acest răspuns. Am crezut că voi fi fericit în acest moment.

Problema este că această porcărie materială nu îmi oferă un prieten cu care să ies timp sau o persoană cu care să merg mai departe în viață. Nu mă mai pot gândi la un singur lucru pe care să-l vreau cu banii pe care îi fac și încă nu sunt fericit. Am cheltuit banii pe droguri ca să mă păcălesc să fiu fericit. Funcționează o perioadă, dar drogurile dispar și necesită mai mulți bani.

Iată-mă, cu o mulțime de lucruri materiale pentru care unii ar ucide, dar tot ce îmi doresc este un prieten adevărat. Mi-e dor să am pe cineva cu care să merg peste tot. Nu am mai fost la un concert de ani de zile pentru că trebuie să merg singură. Nu mai ies să mănânc pentru că sunt singură. Nu văd niciun rost să mă mut din această cameră minusculă a fundului în care locuiesc pentru că sunt singură. Mi-aș da toate bunurile pentru a avea pe cineva cu care să fac glume și cu care să merg.

Mi-a luat 25 de ani, dar în sfârșit îmi dau seama că oamenii care te iubesc sunt mai importanți decât lucrurile fanteziste. Problema este că i-am alungat pe toți acei oameni în căutarea acestor lucruri.

| Mosotti a răspuns:

Ptr ca asa e omu programat, ce inseamna banii de azi? Resurse, siguranta pentru o supravietuire mai sigura si mai lunga, aia e in fundal.
Acumularea de bunuri, ajuta la supravietuire, asa cum era si in trecutul indepartat.

Emotionalul nu ajuta la asta, de aia nu prea le avem cu asta, ca n-a fost necesar.
Avem doar ce e necesar pentru supravietuire si atat.

Avem placerea ca si capcana ca sa vrem sa facem chestii care ajuta la viata, mancatul, sexul.
Iar emotionalul e doar tot pentru atat, cand te cuplezi ai la inceput asta ca sa vrei sa te cuplezi, de aia si se duce, nu mai era considerat necesar sa ramana, ca deja te-ai cuplat, copilul a iesit si asta era scopul.

Parintii au emotional pentru copil de ce? Ca sa vrea sa il creasca tot asa, sa duca specia mai departe!

De ce multi copii nu au emotional pentru parinti? Ca natura ii considera inutili pe batrani, nu mai pot servi la reproducere si supravietuire, asa ca...se doreste a fi eliminati de catre natura, deci de ce i-ar programa genetic pe copii sa aiba grija de parinti?!

In prietenii emotionalul nu prea e decat mai rar, e mai mult tot interesul, tot bunuri, pile pentru un loc de munca mai bun care aduce tot bunuri. Distractie care te ajuta sa te simti tu bine, adica daca ala te distreaza, il vrei pentru tine de fapt.

Asta e explicatia, vezi ce logic se leaga?

| Dismally a răspuns:

Pentru ca majositatea oamenilor sunt superficiali, se chinuie sa obtina un anumit lucru si cand il obtin realizeaza ca bucuria este doar asa de moment, trece foarte repede si se reintorc la starea lor naturala de nefericire.

| TimberWolf a răspuns:

Din nevoia de stimula tot timpul nivelurile de dopamina si serotonina, consumerismul este tot un drog.

| mastadont a răspuns:

Pentru că omul este un animal ca oricare altul și are nevoie de un stimul constant care să-l țină fericit. Dopaminei și serotoninei nu le pasă că ai tot ce îți trebuie din punct de vedere material, creierul nostru are nevoie să fie într-un constant du-te-vino de muncă și răsplată. S-a terminat munca primesc răsplata, s-a eliberat dopamina și ești fericit. Ești fericit doar pe termen scurt însă căci creierul deja anticipează o altă recompensă pentru care va trebui să muncești iar. Dacă vrei să fii fericit atunci fă constant ceea ce îți place. Creierul uman nu este făcut să lupte pentru un singur scop grandios al existenței, mulți oameni nu realizează acest lucru și trăiesc încercând să clintească un bolovan mult prea mare pentru puterile lor. Fericirea, la fel ca și oricare alt sentiment, este trecător și volatil ca minusculele cantități de hormon care ajung în sânge.
Lucrurile materiale generează ușor fericire: dacă am bani am muncit pentru ei și îmi cumpăr ce îmi place, fiecare achiziție va genera un sentiment de fericire, va gâdila centrii dopaminei. Cumpără un televizor, laptop, sau chiar ceva mai scump, să vezi că crește și sentimentul de satisfacție și fericire, că doar e munca ta și cu cât e mai mare achiziția cu atât ești mai mulțumit.

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a răspuns:

Oricum, avem nevoie și de un minim de lucruri materiale.