anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce i se spune grup scolar, in loc de scoala profesionala? straight face

10 răspunsuri:
mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Asa se sp acumhappyE ceva mai nou. Vremurile se schimba si se schimba si unele cuvinte.Deaia i se sp asa.winking

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

De regula grupul scolar are un liceu (cursuri de zi, seral, fregventa redusa) cu durata in functie de forma de invatamant de 4 sau 5 ani, scoala de arte si meserii (sam) cu durata de 2 ani, si scoala profesionala cu durata de 3 ani.

cami
| cami a răspuns:

Fiindca acea institutie, pe langa S. A. M, mai are si liceu, uite iti dau un exemplu "COLEGIUL TEHNIC DE ARTE SI MESERII CONSTANTIN BRANCUSI" iti place cum suna? si cand te gandesti ca e tot liceu...doar profesionala, profesionala, mai rar gasesti, asa ai sansa sa continui la seral, 13 clase, si dupa. bac`ul happy

| Leea1234 a răspuns:

Grupul scolar si scoala profesionala nu sunt una si aceeasi! ex: eu am terminat grup scolar agricol cezar nicolau (branesti) este un liceu cu profil agricol, am facut 4 ani, am dat bac-ul, si am intrat si la facultate; pe cand la o scoala profesionala nu se fac decat 3 ani si nu se da bac-ul, se da un atestat profesional (daca nu ma insel) asa ca scoala profesionala este altceva si grupul scolar altceva (ca sa te convingi intra pe google, si scrie :grup scolar agricol "cezar nicolau " branesti, si ai sa vezi ca este liceu)

prfml
| prfml a răspuns:

Timpurile se schimba, se schimba si denumirea. De exemplu politia se numea militie.

prfml
| prfml a răspuns:

Se vrea sa se demomstreze ca ceva s-a schimmbat, cand schimbi ceva incepi cu numele, asta din pacate, in loc sa se intample invers.

| tukhey23 a răspuns:

E la moda, si de aia se zice asa happy

| FearNoEvil a răspuns:

I se spune grup scolar pentru ca are mai multe forme de invatamant: liceu (ala la care trebuie sa dai bacu' la sfarsit), scoala profesionala si eventual scoala de arte si meserii (sau complementara, cum ii zicea atunci cand am terminat eu tongue). Deci poti face LICEUL si la un grup scolar. Sau macar asa era pe atunci. tongue
Cu schimbarile pe care le fac ministrii in ziua de azi, cine mai stie? laughing

| KaTaLyN a răspuns:

Pt ca suna mai bine asa...Inchipuieti ca tu ai fi la sam si sa te intrebi lumea unde inveti si u sa le zici "la profesionala" straight face asa barem zici la grupul scolar dimitrie gusti sau care sunt elewinking

Răspuns utilizator avertizat