| JustinBieberFanForever a întrebat:

De ce insultati rromii? Parlamentul romaniei rusine, vor sa le dea numele de,, tzigani,,, rromilor.De ce i insultati parlamentari care noi v-am ales, ce au facut ei, sunt rromi si asa trebuie sa se numeasca.nu le mai puneti nume cum vreti voi. ce parere aveti despre aceasta propunere ca rromi sa aia nume tzigani, nici ei nu vor si au tot dreptul, asa i cunoastem rromi si asa sa se numeasca, voi ce ziceti?

13 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Mai tuciuriule deghizat, da cand cand isi zic ţigani "rromi" ma? Iti spun eu, de cand vor sa-si ascunda identitatea de ţigani ai inteles, pe toata planeta sunt cunoscuti cu numele de ţigani nu de rromi, hai arac ca te dezbrac.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Nu e vorba de nicio discriminare, dar deja multa lume face confuzii intre "rrom" si "roman".
Eu una stiu ca exista si asa numitii "rromi de matase", care traiesc civilizat si nu dau in cap pe strada : Nelu Ploiesteanu, Cornelia Catanga si multi altii care nu imi vin in minte acum, plus cei pe care ii cunosc eu. Asa ca zic sa nu generalizam.

| Andreea114820 a răspuns:

Eu cred ca ei chiar daca sunt rai, violenti, hoti si se poate continua lista de defecte nu ar trebui sa li se zic rromi ca totusi sunt oameni si ei. fundita?

| Crisis a răspuns:

Eu vreau ca rromii sa se numeasca morti. Am spus.
Dupa nicknameu' tau n-ai mai mult de 18 ani, si ai spus in intrebare ceva gen "care noi v-am ales". Nu cred ca e mai mult de comentat...
Da, si inca o data. Nu-mi pasa de rromi/ rromi. Sau de fapt imi pasa. Nu-mi plac, imi provoaca sila.

| Angiutssa a răspuns:

laughingNu te supara,dar ai visat urat?"Tiganii", pentru ca eu asa le zic, sunt cunoscuti de oamenii din toate timpurile sub denumirea deeee."tiiigani".Nu este neaparat un cuvant injositor.Chestia cu rromi mi se pare o prostie.Ce are cuvantul "tiiigan"?
In fine. Dupa cum bine stii, o parte a "populatiei de etnie rroma"/tiganilor(subliniez o parte, nu generalizez) are o reputatie oarecum proasta.Degeaba oare? Nu cred.Nu neg faptul ca sunt si romani care fura, sunt si romani care isi bat joc de tot ce e in jurul lor, dar sunt si tiiigani.Si asta nu poate contesta nimeni.
Din cauza denumirii de "rromi", in afara tarii acestia sunt confundati cu "romanii". Majoritatea tiganilor din strainatate(subliniez din nou, majoritatea) cersesc si fura.Astfel,reputatia romanilor(in general) este patata pe nedrept.
@Lora, si mie mi s-a intamplat la fel.Am scris "tiiigani"ca sa se inteleaga ce am vrut sa scriu. Dragi admini, dumneavoastra ce aveti impotriva cuvantului "tiiigan"? Vi se pare injositor? Chiar sunt curioasa.

| Sconcsiş a răspuns:

Vezi că ai un gay la avatar

| ÐÿÅ a răspuns:

Da, asa ar trebui sa se numeasca nu sa le schimbe numele.Dar noi nu-i putem opri happy

| Dmesss a răspuns:

In primul rand, eu zic sa iti schimbi avatarul, sa nu mai postezi la rubrica asta si sa iti salvezi integritatea rasei tale (asta daca nu esti unul dintre cei despre care vorbesti)!

| passenger a răspuns:

Draga,din moment ce ei violeaza copii, omoara femeile noaptea la colt de strada la ce te astepti? Niciodata tiganii nu vor fi aceeasi cu romanii! Tiganii sunt rromi si basta! Ne strica tara jegurile...Ar trebui sa se faca un Aushwitz pentru asa numiti "rromi".
PS: E clar ca esti rrom oh go on

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ii cunosti tu asa mai tipule.cati ani ai? ca rromi si-au spus ei singuri de la revolutie incoace, pentru a li se confunda denumirea cu nationalitatea de unde vin si pe care au facut-o de ras in toata lumea fara sa-i doara in cur de asta.ai vazut la stiri? dechat sa munceste in Romania pe 400 de euro pa lhuna, mai bine chersim in franta pe 2000. uite ca se insulta singuri pentru bani castigati lingand pe altii in loc sa munceasca cinstit.isi vand si mamele pentru bani. daca ai vedea filmul satra, vei vedea aceleasi slabiciuni puse in evidenta de ciudra; tiganii isi vand caii pentru aur.stii tu ce insemnau caii pentru rromi? sau Rada cand a fost intrebata; ce vreti? DRUMURI? simplu.libertatea de a-si duce viata pe drumuri ca rromi nomazi.iar eu ii stiu de rromi.si am facut scoala si armata cu oameni de nationalitate rromi.si nu se rusinau de nationalitatea lor,fiindca erau oameni de isprava,nu de cersit, furat, inselat sau alte infractiuni sub numele de rrom.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa u le schimbe numele...sa-i impste pe toti rromi bah u nu vezi ca ne pateaza tara pleaca prin europa fura, omoara si cand ii intreaba cineva de unde sunt raspunsul lor e simplu:Romania...

| Castiel a răspuns:

Sa vedem in primul rand nu sunt educati cea ce duce la violenta cea ce duce la jafuri/violuri/bataii de plictiseala si multe altele, vin la tine iti dau cativa pumni/te injura si daca comentezi te bat de te caci pe tine sa continui? ok:sunt lasi! Daca te pui cu unu cu toate ca el a inceput il bati si vine cu inca 10 sa te bata tu chiar nu vezi ce se intampla pe strazi? Sau unde dracu traiesti? Daca traiesti pintre rromi de aia de treaba (0.1%) atunci este altceva inca nu ai dat de de aia jegosi de asta au toti ceva cu tiganii+ca se dau mari si tari ca sunt mai tari ca romanii cu toate ca tara asta se numeste Romania happy+ca ne-au stricat imaginea rau de tot acum in majoritatea europei suntem hoti aka rromi sa numa zic ca in unele parti ale americi (in afara europei) putini care stiu de rromi ca acolo la ei sunt cu negrii! Iti vor raspunde ceva gen ca tara tiganilor este Romania! Deci de ce crezi ca ii discriminam daca ei habar nu au sa se comporte? Si sunt jegosi! ufff ce bine ar fi un hitler acum!

| JustinBieberFanForever explică:

Cum puteti sa fiti asa discriminatori.sa va fie rusine.