Dupa parerea mea, persoanele care doresc intotdeauna sa fie in centrul atentiei, desi nu poseda vreo calitate care i-ar determina pe ceilalti sa le acorde o oarecare atentie in mod special, nu se simt pe deplin multumiti de ei insisi si cauta apreciere si complimente in afara pentrua se simti mai bine sau pentru a avea o (falsa) impresie mai buna despre propria persoana. Cu alte cuvinte, au nevoie de aprobarea altora si au nevoie sa fie "ridicati in slavi" la fiecare miscare fiindca sunt oarecum nesiguri pe ei si nu se simt in largul lor pe cont propriu, in general. Spun doar din ce am observat personal.
Aşa se simt unii mai importanţi, şi deasupra celorlalţi. O iau ca pe un criteriu de diferenţiere... eşti în centrul atenţiei şi popular - eşti tare... nu eşti în centrul atenţiei - eşti ratat/tocilar. Logică de grădiniţă.
Nu tuturor le place lucrul asta.
Dar unul marginit la minte,va avea mereu nevoie de o confirmare a celor din jur,pentru ca e incapabil sa se evidentieze de unul singur.
Personal,niciodata nu m-am simtit bine sa fiu in centrul atentiei,desi am facut fata cu succes acestui fapt,de cate ori s-a intamplat.
In centrul atentiei intri fie sub o lumina pozitiva, fie sub una negativa.
Culmea e ca cei care intra sub o lumina negativa, sunt atat de limitati incat se si mandresc cu asta, e momentul lor de "glorie", cele "5 minute de popularitate",la ei te referi in intrebarea ta.
Pentru ca nu detin calitati reale,sunt stersi si banali in existenta lor cotidiana, cauta cu incapatanare chiar sa provoace momente in care sa-si revendice popularitatea, nu importa daca e negativa, ii satisface pe deplin faptul ca au reusit sa atraga atentia!
Cantareste corect si ignora-i.
Nefericirea si putinatatea spiritului lor nu-i nevoie sa-i atinga si pe ceilalti, grecii spun "lasa-l pe nebun in nebunia lui".
Teoretic orice om are nevoie de atentie, asta venita de la parinti, rude, prieteni. Asta fiind atentia care trebuie sa o ai, iar daca aceasta atentie lipseste o faci tu sa vina prin diferite mijloace. Teoretic exista si oameni dependenti de aceasta atentie nu prea cuvenita lor si in momentul in care li se ia aceasta devin agresivi sau nesimtiti, incercand prin orice mijloace sa o redobandeasca. Efectiv sa fii in centrul atentiei este un sentiment de caldura, simti ca oamenilor le pasa de tine, chiar daca nu e asa. Este un sentiment care da dependenta.
Imi place sa fiu in centrul atentiei unei singure persoane. Sa simt ca e acolo pentru mine, pentru noi.
Ma face sa ma simt mai bine ca atunci cand sensibilitatea si empatia mea se revarsa catre toti, exista si cativa care se gandesc si care inteleg ca am nevoie sa ma aprovizioneze ca sa pot oferi din ce in ce mai multa, fara a o epuiza.
Dincolo de o latura de neincredere, e dorinta de a continua sa cred in puterea creatoare si vindecatoare a iubirii.
katty_6203 întreabă: