| cruceLaGatDunhillLaBot a întrebat:

De ce lumea inca se mai ghideaza dupa zicala din popor "daca dai cu lama creste parul mai des si gros", din moment ce aceasta teorie a fost demontata de cercetatori, s-a demonstrat ca daca dai cu lama, parul nu va creste nici mai gros, nici mai des, ci unghiul in care este taiat parul cu lama da impresia ca e mai gros.

Din pricina acestei vorbe, multi parinti nu-si lasa baietii sa se barbiereasca de la varste mai fragede, 13-14 ani, care sunt judecati de colegi, prieteni, profesori dupa faptul ca au par facial abundent, si care ajung sa aiba stima de sine scazuta. Sper ca in viitor, prin mai multa educatie a maselor, sa se scape de aceasta mentalitate, voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Si mie mi se pare idioata zicala asta, firul creste exact asa cum iti e scris genetic, rasul cu lama nu influenteaza modificarea acestuia dandu-i grosime sau sa-l faca sa creasca mai des, e imposibil medical. Cand te razi practic doar scurtezi firul, el va creste apoi in sensul in care e programat, ma dau de ani de zile cu aparatele de ras pe fata sau pe corp si firul e exact la fel, fara modificari. Am auzit-o si eu p-asta "nu te da cu lama pe fata ca apoi o sa ai blana si nu mai scapi de ea" mit.

1 răspuns:
| andreidmbm a răspuns:

Unii nu cred in cercetarile facute. E exact ca si cu cei superstitiosi. Degeaba le explici ca o superstitie nu e rewla, ei o vor crede in continuare.