anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce lumea spune ca una e disperata daca se baga prima in seama cu un baiat? sau daca ii spune prima ca il place? asta o spun doar alea care nu sunt in stare de nimic si asteapta totul pe tava? eu mereu am fost de parere ca o fata/femeie care stie sa obtina ceea ce doreste merita respectata nu loata de proasta. baietii de ce nu mai par disperati cand fac ei primul pas?

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Mentalitate de... oameni prosti.
Eu stiu ca daca-ti place ceva trebuie sa mergi sa lupti si sa-l iei.
Daca stai sa astepti o minune, nu se rezolva nimic.

8 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Lumea spune multe si nevrute.
Conceptii sociale sunt la fel de multe si eronate.
Una dintre ele e ca barbatul trebuie sa faca primul pas mereu.
Pacat de cei care acorda atentie si isi traiesc viata scaldandu-se in negativisme!

| RAY a răspuns:

Multor fete le place drame si jocurile,le place sa manipuleze barbatul si sa-l faca sai cada la picioare doar in speranta ca va face sex cu el,alte fete care strica traditia sunt vazute rau pentru ca ele se lasa prea usor asa ca e si o ura feminima in asta,totul e despre disponibilitatea sexului, fetele stiu ca barbati vor sex asa ca ele urasc fetele care se lasa disponibile usor, multe sunt si fricoase, timide, virgine stau cu unu dar nu-i ofera nimc, a spune te plac te cam oferi pe tava sa spun asa iar jocul dramatic se termina prea repede

| T0T a răspuns:

Păi astea sunt stereotipuri care rezultă din gândirea oamenilor programați de societate. E destul de grav dacă gândești în stereotipuri. Însă unii au scuză ca să își justifice orgoliul(spun că ah o fată nu face asta că nu e normal sau că nu se procedează așa, nu e obiceiul așa). Mai e și categoria de oameni care chiar se tem să fie judecați de restul societății că se comportă așa cum simt așa că preferă să se conformeze(sunt oameni slabi sau superficiali care nu pricep că până la urmă e mai bine să te ferești de stereotipiști și să îi eviți, nu să le dai apă la moară, iar dacă te comporți ca tine îi găsești foarte repede și ușor-eu zic că așa îți faci viața mai ușoară și știi mai bine de cine să te ferești și de cine nu).

| Freya1 a răspuns:

Nu stiu de ce se spune asa.Eu consider ca o persoana indiferent ca e fata sau baiat daca are sentimente pentru cineva sau ii place de cineva nu face nimic rau in a se baga in seama, nu e disperat/a ci doar mai indrazneata si curajoasa sa isi exprime sentimentele.

| PersonajFictiv a răspuns:

Nu e disperata, nu mi se pare asa, ca daca ar fi asa si baietii care s-ar baga in seama tot disperati ar trebui sa fie, daca e sa fim corecti.
Mi se pare o femeie / fata care e destul de inteligenta si a trecut peste " baiatul trebuie sa faca primul pas".
Arata ca atunci cand vrea ceva se implica, nu asteapta ca acel lucru sa vina la ea.
Totul e din cauza oamenilor care doar aud, citesc dar nu gandesc, nu se intreaba " ba da mie, mi se pare ok asta? chiar e ceva ok ce scrie aici, e ceva ok ce zic oamenii sau abereaza si ei? ce parere am EU despre asta? ".
Ei doar fac ce aud ca e bine.

| Caro34 a răspuns:

Asta se numeste mentalitate proasta si mi se pare aiurea! Daca iti place cineva, e normal sa ii spui cand simti asta. Ca esti prima sau ca el e primul asta e o chestie de prioritate a cuiva in viata ta, in rest e pur noroc! Asta nu inseamna ca, daca el spune primul sau daca eu spun prima, se schimba ceva - daca te iubeste, te va iubi si ca i-ai spus prima si ca el ti-a spus-o primul! Traim intr-o lume in continua schimbare, pacat ca unele lucruri par de neinteles de capetele patrate! Numai bine!

| ShaOfHatred a răspuns:

Am mai spus cred ca asta pe site-ul asta. In lume ii tot mentalitatea aia ca barbatul face primul pas, el trebuie sa faca cadoul, el trebuie sa ii plateasca masa, el trebuie sa propuna iesirea in oras, el trebuie sa o ceara in casatorie etc.
Avem o mentalitate invechita din anumite puncte de vedere.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mereu a fost asa.Si mereu a fost criticata aspru chestia asta.La inceput, femeile de genul erau omorate cu pietre. Dupa ce am "evoluat", au ajuns sa fie doar respinse de societate, urmand sa ramana singure din moment ce niciun barbat nu le-ar mai fi acceptat.Acum sunt numite "disperate". Prostia persista.