Incearca cand te exprimi altfel "din cercul meu", caci asa bagi toata populatia lumii care are o parere proasta despre romani, ceea ce iti spun eu ca ceea ce ai auzit este incorect, gresit. Nu cred ca ai stat sa ii intrebi pe toata lumea de cum gandesc romanii!
Sunt oameni si oameni care au interactionat cu anumiti romani de care nu au fost multumiti sau cei care nu stiu mai nimic despre noi isi dau cu parerea dinainte pana in punctul cand ii cunosc si atunci situatia se schimba.
Nu zice nimeni că TOȚI românii sunt proști așa cum nici ție nu-ți face plăcere să vorbești cu ORICE român!
deci - incorect!
Care toata lumea zice? nu exista toata lumea.
Exista romani inteligenti si romani prosti, cum si aici exista cacati de hateri si useri de treaba care-si vad de treaba lor; pot spune ca toti userii de pe TPU sunt de rahat sau toti de treaba? NU
Ne place sa ne autoflagelam. Si de ce n-am face-o daca balada de capatai a noastra este Miorita, unde baciul moldovean se plange si isi asteapta moartea in loc sa intreprinda masuri sa se apere.
Acum daca toti romanii pleaca in strainatate (pentru un trai mai bun)nu inseamna ca sunt hoti/talhari/prostituate/vanzatori de droguri.
Stereotipuri. Insa chiar si asa, desi mai greu, poti ajunge sa schimbi parerea altcuiva. Insa nu am auzit pe cineva sa zica "Toti romanii sunt prosti".
Tu nu esti suficient de destept incat sa-ti dai seama daca un om e destept sau prost. Placere poate sa-ti faca si o discutie cu un boschetar daca e prietenos.