| alma17angel a întrebat:

De ce majoriatea romanilor cred ca toti tiganii cauta prin gunoi,sau fura,sau sunt saraci... Vreau sa spun ca nu numai tiganii, ci si romanii.Peste tot aud comentarii urate la adresa lor. Dar, intrebarea e : De ce discriminam? Ce inseamna acest cuvant pentru noi?

Răspuns Câştigător
| Korrawi a răspuns:

Pentru ca pe unii atata ii duce capul. Au avut in trecut intamplari neplacute cu tiganii, si tendinta e de a generaliza si a crede ca toti sunt la fel, ceea ce nu e adevarat. Eu personal, am intalnit si tigani foarte ok, am lucrat cu ei fara probleme.
Dar prejudecatile sunt greu de combatut, si cred ca unii oameni au predispozitie la rasism si discriminare, poate de cand cresti incepe ("te duc la tigani daca nu ma asculti") si asa mai departe.

4 răspunsuri:
| LolaLollita a răspuns:

Cei care discrimineaza pur si simplu sunt incapabili sa-si deschida mintile si sa gandeasca putin mai mult. Asa au fost invatati de mici probabil, li s-au intiparit in gandire anumite prejudecati si, la randul lor, le vor imprima copiilor. O persoana ce are capul pe umeri nu ar trebui sa judece o alta persoana dupa etnia sa, nu e ceva ce se poate alege la nastere.

| AliGab a răspuns:

Prejudecata + mandrie + nu au puterea de a se pune in pantofii lor (sunt si eu un astfel de specimen)

Răspuns utilizator avertizat
| zgu a răspuns:

Romanii cred asta deoarece tigani au creat impresia aceasta.desi nu toti sunt asa