Conteaza bugetul tau. Ce este din plastic poate fi ieftin dar poti gasi acelasi produs si din alt material dar mai scump. Daca ti se strica, după care iti pare rău?
După cel ieftin sau după cel scump?
Că toate se strica la un moment dat.
Uite eu te contrazic. Nu am avut probleme cu niciun electrocasnic până acum, și știi de ce, că niciodata nu le am luat pe cele mai ieftine, pentru că există electrocasnice pentru toate buzunarele, dar cu cât e mai ieftin e mai predispus să se strice.
"Stiu ca industria face asta intentionat ca sa le poata reproduce pentru a re fii cumparate si a functiona afacerea indelungat" - ți-ai răspuns singur la întrebare. Îi doare pe ei în cot că ți se strică ție nu știu ce pentru că important e că vei fi nevoit să cumperi altul. Așa funcționează capitalismul.
Pentru a incuraja consumul si a te forta sa te invarti in cerc fara sa ajungi nicaieri. Sa muncesti din ce in ce mai mult si sa consumi din ce in ce mai mult. Si in final, sa nu ai nici timp, nici bani.
E trist ca se intampla asta, dar e si mai trist cand iti cumperi noul iphone doar sa faci un upgrade la cel vechi de un an sau 2, chiar daca functioneaza inca bine.
Aiurea.
Multe lucruri indiferent ca sunt scumpe sau ieftine sunt facute din acelasi material slab (plastic etc)
De exemplu iti cumperi niste casti si se rup daca le-ai fortat putin (fiind din plastic) daca erau din metal nu se intampla asta.
Mai ales pentru lucurile "sensibile" de ce le fac sa fie fragile?
Cand exista deja si o alta varianta a lor fiind rezistanta.
Atunci de ce se mai fabcrica varianta low cost?
Sincer crezi ca tot ce ai putea cumpara scump nu s-ar putea face mai bun si la fel si cele low. Nu
E cum am zis eu si cativa mai jos, nu le fac durabile/rezistente doar ca sa trebuiasca sa cumperi altele.
Pai daca le fac rezistente tu cumperi o data si gata. Ei cum mai fac bani in fiecare an daca nu mai cumpara nimeni versiunea noua?
"Atunci de ce se mai fabcrica varianta low cost?"
D'ooooh, pentru ca nu toata lumea le poate cumpara pe cele premium.
Si te contrazic iar, pereche de casti din plastic... 250lei. M-au tinut dejat 2 ani. Pereche de casti din plastic, 34 lei, m-au tinut 2 luni.