| Anitta97 a întrebat:

De ce majoritatea oamenilor de rasa Roma sunt needucați?

15 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca nu le place sa invete si nici sa mearga la scoala.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru că nu au reușit să fie integrați în nicio societate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Educația necesită efort.

| dullcat a răspuns:

Sunt atacati din toate partile, atat din exterior cat si din interior.E evident din ce parte loveste societatea, insa ai fi surprins sa afli ca din interior tot ei sunt de vina.Am citit marturiile unor familii rrome care au ales sa isi dea fetele la scoala, nu sa le marite inca de minore. Oamenii aceia nu doar ca nu sunt acceptati de romani, dar au fost exclusi si marginalizati inclusiv de propria comunitate, pentru ca s-au abatut de la traditii, de la stilul de viata.Nu pot sa imi imaginez cat de sfasietor e sa stii ca nu poti apartine vreodata undeva, unui grup de oameni si ca nu te vei simti acasa nicaieri.

| gabicoo a răspuns:

E scris în codul lor genetic: să fie antisociali, să respingă orice formă de educație, să nu se spele, etc.
Această etnie, nu rasă, este răspândită în întreaga Europă și aproape peste tot se comportă la fel.

| johnnny123 a răspuns:

Pentru că mulți dintre ei trăiesc într-un cerc vicios: ca să aibă acces la educație trebuie să fie integrați și acceptați de societate, dar autoritățile și populația nu se obosesc să-i integreze și să-i accepte pentru că nu sunt educați. Iar această situație se perpetuează la nesfârșit, generație după generație, și problema se adâncește.

Măcar acolo există niște motive. Restul cetățenilor needucați ce scuză au?

| Hyperion7 a răspuns:

Pentru că,din cauza discriminărilor facute de ceilalți, prefera sa renunțe la educație și să aleagă calea independentei financiare prin alte mijloace, asta unii, in timp ce alții, pur și simplu nu sunt interesați să se educe, prefera mediocritatea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai documentează-te. Țiganul nu este rasă, este etnie. Etnia rromă.

| Anitta97 explică (pentru anonim_4396):

Da etnie

| anonim_4396 a răspuns (pentru Anitta97):

Și te contrazic. In mare parte. In fine, acum depinde din care categorie socială se trage țiganul. Însă am avut un tovarăș țigan. Prin 2017. El și familia sa vindeau în piață încălțăminte. Bunicul său lucra manual oale și alte meșteșugării apoi vindea. Tatăl lui din păcate avea alta familie la Arad, dar regulat ii trimitea banii. El ( băiatul țigan) locuia cu bunici la mine în orașul Brașov. Țigan curat, îngrijit, cochet. Când mergeai în casa lor ( printre cele mai rău famate cartiere din oraș), găseai curățenie. Bunica de o omenie cum rar mai vezi care îți punea ce e mai bun pe masă. Când am împrumutat bani, i-am primit înapoi. Când am împrumutat bani la român de al meu, încă aștept banii deși au trecut ani. sad mda, a fost o experiență asta. Chiar dacă nu mai vorbesc azi cu el, dar pot spune că a fost o familie de țigani care au lăsat cu adevărat loc de buna ziua. Ce sa vezi? Am mai avut ocazia sa ma întâlnesc cu el prin oraș. Ce faci, bine, strângere de mână. Când români de ai mei nu au lăsat acest loc ( de buna ziua). Romani de ai mei m-au folosit sau și-au bătut joc, mințit. Sau un caz recent :un fost vecin român de al meu a mers la politie, a spus lucruri mincinoase despre mine, a detaliat altfel lucrurile, m-am trezit cu dosar penal, mai târziu cu urmărire penala și pana s-a ajuns la proba contrară, am stat cu frica ca minciunele sale ma vor trimite în tribunal. Bine ca s-a făcut anchetă cum trebuie și s-a aflat cine minte și cine spune adevărul. Român de al meu care a mințit, a vrut sa se răzbune pe mine, a vrut ca eu sa merg la pușcărie. Și tot țiganii needucați? Uite ce fac românii. Și asta este numai un exemplu. Am pățit multe cu românii. Dar nu vreau eu sa detaliez.

| Anitta97 explică (pentru anonim_4396):

Îmi pare rău ca ai trecut prin asta sad

| Zedge a răspuns:

Pentru că așa le place, nu îi interesează educația, doar combinațiile de multe ori ilegale.

| andreeaeml1200 a răspuns:

Ce intrebare rasista. Asa sunt si alti oameni, natii, "rase" cum spui tu

| Anitta97 explică (pentru andreeaeml1200):

Pai da, și eu întreb de rasa roma…

| cnv2829 a răspuns:

Nu sunt neaparat needucati, doar ca ei traiesc in alte anturaje si de multe ori nu prea sunt sprijiniti de catre familie pe plan scolar.Mai sunt si cazurile in care sunt multi copii si parintii nu isi permit sa ii tina pe toti in scoala, asa ca sunt trimisi la lucru sau la cersit