| Moldova20 a întrebat:

De ce majoritatea oamenilor ii desconsidera si au o parere proasta in general fata de cei ce locuiesc la tara? De multe ori acestia din urma fiind jigniti? Eu cred ca si la tara poti intalni persoane civilizate si harnice...Voi ce parere aveti despre oamenii harnici de la tara?

6 răspunsuri:
| ĂlaRău a răspuns:

Majoritatea fac asta pentru ca generalizeaza. Ai dreptate. Nu conteaza unde iti duci traiul, fie la oras sau la tara atata timp cat esti cumsecade.
Despre oamenii harnici de la tara numai de bine. Prin ei se pastreaza traditia si obiceiurile.

| Nitroblast a răspuns:

Aceiasi oameni sunt si la tara si la oras. As zice ca faza asta cu "superioritatea" celor din mediul urban e datorita tendintei occidentale de urbanizare. Sincer sa fiu, parerea mea e ca gasesti oameni mult mai calzi si mai buni la sate decat la orase.
Oamenii harnici de la tara muncesc toata viata fizic, o munca aproape disparuta in mediul urban. De aia sunt sanatosi atat partea fizicului cat si al psihicului, traiesc mult, etc.
Cine stie, o fi vorba de ceva invidie, mai greu la bloc sa zici ca ai n metri patrati doar ai tai si ca poti face ce vrei cu ei laughing).

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a răspuns:

Oamenii de la tara traiesc mai bine.

| dolceromania a răspuns:

Mentalitatea celor needucati!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu consider ca termenul de taran este o jignire dar daca e sa il folosesc ca pe o jignire as spune ca mai tarani sunt unii oameni care stau la oras. N-ai cum sa generalizezi, nu poti sa pui toti oamenii in aceiasi oala chiar daca provin din mediul rural sau urban. Si la tara dar si la oras poti sa intalnesti persoane harnice si civilizate dar si extrema acestor calitati.

| AC4S4 a răspuns:

Din cate am auzit, in Moldova Romaneasca la tara sunt multi betivi, familiile traiesc din ajutoare sociale in general. In Sud la tara sunt multi care vor sa se "urbanizeze" asa ca devin cocalari.
Nu stiu daca sunt adevarate, dar cam asa sunt oamenii prin acele zone.
In Ardeal nu prea merg satenii la carciuma, stau la casele lor si muncesc. Am cunoscut persoane care veneau cu gimnaziul facut la sat, iar la liceu venind la oras erau pe primul loc in clasa.