anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce majoritatea oamenilor jignesc persoanele care nu au un aspect tocmai "frumos"?
De ce daca un om are nasul mare sau alt defect[ca sa ii spun asa] este mereu criticat de cei din jur?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
| khaori a răspuns:

Buna.
Nu toti sunt asa. Intr-adevar, majoritatea oamenilor jignesc persoanele cu defecte. Asa sunt ei, pur si simplu ar trebui sa fie ignorati, pentru ca nu este vina acelor persoane ca s-au nascut cu unn defect.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Te macina un compex, de ne intrebi asta?
Sa iti spun ceva sincer din propia mea experienta:
Cand eram mica eram mereu luata la misto pentru ca nu aveam haine la moda si nici prea frumoasa nu eram(tin sa mentionez pentru mine ca de la an la an arat din ce in ce mai bine). Si uram cand auzeam ca se rade de mine sau de alte persoane cu defecte si ma macinam in sinea mea, pentru ca eu nu injur. Si ma intrebam de ce e lumea atat de cruda cu niste amarate de defecte fizice?
Acum doi ani am cunoscut o fata cu un nas turtit de care radea toata lumea(si nici nu era singurul defect). Ma intelegeam bine cu ea si nu prea faceam misto, pana cand intr-o zi, impreuna cu o alta fata am facut niste glumite "nevinovate", iar ea s-a simtit prost.
Eu m-am simtit bine pentru ca eram amuzanta si mare si grozava si nu mai eram eu aia judecata.
Am ajuns acasa si gandindu-ma la asta m-am simtit groaznic, iar de atunci evit cat de mult pot sa critic, sa judec si sa iau oamenii in ras.
Concluzia povestii mele educative este ca oamenii cei mai slabi, si de multe ori sensibili si atacati de ceilalti, daca nu au o educatie buna si o constiinta alerta devin ghimpii din fundul societatii umane care rad de altii, dar nu sunt cu nimic mai buni.
Au nevoie de atentie, vor sa li se dea importanta, sa para mai buni in fata oricui, iar cand ai astfel de ganduri malefice uiti de micul suflet pe care l-ai rupt si care poate din disperare iti va calca si el pe urme ducand mai departe acest prost obicei omenesc de a nu putea fi impacati unii cu altii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu neaparat ca ma macina un complex, doar ca am auzit de foarte multe ori oameni care jigneau fara ezitare si doar auzindu-i, ma simteam eu prost.

| sabin89 a răspuns:

Un om care nu are un aspect tocmai frumos, cum ii zici tu, se poate face placut prin felul lui de a fi, prin personalitatea lui. In felul acesta, de regula nu mai este luat in ras. Dar daca mai este si ursuz, neprietenos, atunci se cam intampla cum ai zis, este luat in ras. Eu personal nu l-as lua in ras nici intr-un caz, nici in altul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc pentru raspunsuri!