Le place viata vicii precum tigara si bautura niciodata nu lipsesc pentru multi. Mie imi convine sa bag bani in modificari estetice la masina si jocuri de ps
Pentru ca multi oameni sunt si prosti iar altii au datorii foarte mari, de exemplu au salarii mici platesc chirie si nu raman cu nimic.
Tu insa ne vorbesti de cei care au o oarecare suma de bani si in loc sa se tina bine de ea o cheltuie pe chestii inutile sau isi bat joc de acea suma de bani.
Am si un exemplu, am un cunoscut care desi putea sa aiba si casa si masa si un trai decent a ales calea jocurilor de noroc, si astfel amaratul se ducea la serviciu pe un salariu bunicel aici de 4000 de lei pe luna, iar cand se vedea cu banii in mana mergea la pacanele ii pierdea pe toti si a doua zi se imprumuta, inclusiv la mine. E pacat ca mai muncea in acel caz, parerea mea daca toti banii mergeau in alta parte.
Mai stiu si cazuri de patroni care castigau aici in tara zeci de mii de euro pe luna si tot asa din prostie in prostie au ajuns saraci.
Stiu de asemenea si cazuri de saraci care pe cai neortodoxe au ajuns sa aiba bani multi.
Eu zic ca totdeauna trebuie sa te multumesti cu ceea ce ai si cat ai, si daca iti merge capul din putinul tau poti pune si deoparte, o demonstreaza pensionarii aia cu cele mai mici pensii de 800 de lei care reusesc in ani si ani de zile sa aiba la saltea si cateva mii de lie stranse acolo ca ce au strans ei intr-o viata altii dau pe o sampanie asta e, dar macar sunt oameni cinstiti si cu capul pe umeri.
Eu le doresc golanilor care fac bani nemunciti sa se duca banii lor asa cum vin!
Unora le place sa rămână fară nimic parcă asta ar fi idealul lor
ținta vieții lor,
chiar dacă ar putea sta intr-o chirie mai ieftină sau chiar dacă ar putea sa nu mai fumeze
sau chiar dacă ar putea să isi cumpere parizer și să aibă bani de detist,
Dar eu nu ii pot intelege pe cei care daca au 300 lei ne cheltuiti in loc sa ii pastreze pentru ziua in care nu vor mai avea job
pentru ca firmele se duc din când in când de râpă
sau din când în când angajatii sunt concediati
si daca ei ar strage acei 200 lei in fiecare luna ar avea din de să trăiasca si unde să locuiască in momentul in care ar rămâne fără loc de muncă.
Eu mi-am dat aseama de treba asta pe la 14 ani eu reparam televizoare sirius diamant... telecolor grundig si am sfist chiar eu influentat de oamenii din jurul meu sa termin pereu absolut tot profitul in ziua in care l-am si realizat apoi intr-o zi mi-s-a defectat aparatul de măsură si imi trecbuiau 20 0000 lei adica 20 lei noi
si chiar nu stiam de unde să fac rost de 20 lei, chiar daca eu de la fiecare televizor reparat rămâneam cu un profit de minim 45 lei si maxim 100 lei
pentru că eu fusesem influentat de vecinii din bloc de prieteni de rude de toti cei ce mă inconjurau să cheltuiesc ultimul leu, mi-am dat seama că avusesem 4 lei si nu am putut sta cu ei in buzunar in loc să ii patrez si sa mai astept sa mai cer ca oricum nu iti dadea nimeni nimic nici rudele si poate mai apareau inca 16 lei sa imi au alt aparat de măsură, chiar eram influentat de prietenii din bloc să rămân fără nici un ban.
Apoi in decursul vietii am descoperit observat acest comportament la fratele meu care avea salariu due 3000 euro / lună în România! bani curați in mână
Si el cheltuia toti banii in prima săptămână apoi venea sa cerșească de la mine să îi dau eu bani să aibă din ce să mai trăiască până la sfârșitul lunii
Apoi iar lua salariu 3000 euro iar incâțeva zile nu mai avea nici un ban și venea sa se milogescă de mine să ii dau bani de chirie și de mâncare
iar eu îi dădeam
iar eu aveam si eu salariu dar 2700 lei / lună si ii dădeam lui ani de zile majoritatea banilor pe care ii câștigam eu in speranța ca va învăța o lecție
dar el se obișnuișe așa să cheltuiească tot ce câștigă in câteva zile apoi să râmână fără nimic
Dar acum zilele astea mă uit la nașii mei mă uit la mama mă uit la alți aomeni cunoscuți
când iau ei pensia toti banii îi fac praf pe care ar fi putut să ii pătreze
isi cumpăra chiciuri hâinuțe pentru nepoței pe care nepoțeii nu o sa le poarte pentru că mamele lor au salarii mari si îșî permit să plățească 100 euro o data la 3 luni pe hainele copiilor
așa că nu o să îi imbrace cu lucrurile alea cumpărate de la chinzezi cu 12 lei plovărașul cizmulițe de 20 lei ci o să dea pe cizmulițe 100 euro așa doar din orgoliu ca să se dea mari la alte mămici
și pe o geacă măcar 70 euro tot așa din snobie trufie și ingânfare doar ca să se dea mare față de alte mămici.
Apoi alte rude de și nu își permit să întrețină de cât un TICO ei îșî cumpără BMW-uri și Mercedes-uri și mănâncă aripioare ghiar eciorbă si cam atât dar au mașină în care bagă aproape toți bnaii pe care îi câștigă ei în viață, Si chiar dacă uniii dintre ei îșî cumpără mașină de teren ei ocoloesc toate gropile de prin bucurești șî chiar dacă este mașină de teren ei nu o bagă pe o stradă ne asfaltată sau nu urcă cu ea o bordură preferă să incurce tot traficul de pe bulevarde eram cu cineva pe BD Lacul Tei in bucurești
care avea mașină de teren și a preferat să oprească toată circulația și autobuze în spatele lui de cât să urce o bordură cu două roți care pentru acea mașină ar fi fost o glumă și eu l-am traș de urechi si i-am spus că să ii fie rușine că nu a urcat pe bordură că a ținut 2 autobuze si o grămadă de mașini în spatele lui 4 linute
si el mi-a spus că mașinile astea de teren se consumă se uzează dacă urci cu ele borduri si apoi il costă 3000 euro să o repare. Când eu urcam mereu cu TICO acea bordură!
Buget mic, cheltuieli mari!
Sau nu stiu sa isi planifice bugetul.
Inca o data zic: In scoala ar trebui sa se faca aducatie financiara!
Nu la asta mă refer ci la oamenii care au tot ce le trebuie exact in acel moment si ei găsesc 4 lei in buzunar și isi cumpără o gumă de ei in loc sa ii lase acolo ne cheltuiți in buzunar si aceia erau toți banii din toată casa lor.
Eu nu înțeleg dacă azi ai tot ce îți trebuie poate deseară sau mâine îti trebuie o pâine și de căt să ajungi iar să ceri pe la vecini la scara locului să te ajute
nu mai ibine nu iti iei o prostie o bere o pungă de cipsuri câ banii pe car eii da fraierul pe punga de cipsuri de azi poate ca ii ajunge de 6 aâini și intre timp poate că s-ar fi ivit vreo ocazie să mai facă ceva
Da majoritatea au buget mai mic și nu își permit să cheltuie. Alții sunt strângători pentru cauze personale ceilalți sunt exagerați cu banii și nu știu ce să facă cu ei?
mysterioR întreabă: