Te rog...hai sa vedem ce valori promoveaza manelele luindu-de dupa cuvintele cele mai des folosite:Bani,masini,femei,putere datorata banilor, femei datorita banilor, masin datorita, ai ghicit, banilor.Pe scurt, bani.Principile morale de baza cum ar fi curajul, sacrificiul, onoarea pura(nu smecheria din capul lor/orgoliul)iubirea care se bazeaza pe mai mult decat pe chestii de genul "Esti smecherita" sau "mama ce picioare"sunt aproape inexistente.Foarte rar gasesti afirmatii despre iubire care sa nu fie cu tenta sexuala sau despre credinta care sa nu fie legata de bani.Ce sa mai spun ca celelalte valori precum onoarea au inlocuit-o cu orgoliul lor si curajul cu asa zisa smecherie.Acum sa ne rezumam la limbaj...care nu este numai dus la extrem de nefinisat, dar nu este nici macar corect din punct de vedere gramatical.Nu-i condamn ca fac greseri de vorbire/scriere insa am macar pretentia sa aut lucruri mai evoluate decat "pumnii mei minte nu are". Daca toti oamenii ar urma valorile pe care le lauda maneaua atunci mentalitatea si implicit moralitatea ar fi grav afectate!
Serios acum. Nu o mai băgați pe asta cu „promoveaza incultura, cuvintele cele mai des folosite:Bani, masini, femei"
Mie imi plac manelele că sună frumos, și așa imi aleg eu muzica. Dece „Tu" a fost un așa mare hit? că avea versuri gen „E de necrezut, ca o stire scrisa in ziar/Pentru noi, inca mai vars cerneala din pahar"? Să fim serioși... Dar cu cei care spun ca ii zgarie pe creier dezacordurile sunt de acord, poate chiar așa e, dar pe mine nu mă zgârie nimic.
Nu pot sa zic ca le urasc, dar nu le ascult si nu pentru ca am ceva cu tiganii.Nu le ascult pentru ca ma zgarie pe creier dezacordurile pe care le fac in melodii si modul patetic prin care incearca sa gaseasca rimele.Ma enerveaza si ca se lalaie prea mult.
Pentru ca asa si trebuie. Sunt niste rahaturi facute de inculti care promoveaza prostia.
Numai ratatii asculta manele.
Mai ales cand ii vad ca se lauda cu chestii gen ''mama cati bani am intr-o poza de rahat cu 10 lei in mana si cand colo traiesc in cotet/grajd; ce masina smechera am si cand colo au o rabla de dacie''
Toti cocalarii, absolut toti se lauda ca te bat si ca vin ei cu gasca lor si cand colo isi mananca primii bataie (cred ca am spart vreo 100 de cocalari pana acum)
Melodiile lor sunt un fel de medicament pentru cei vai de capu lor care vor sa aiba si ei lucrurile despre care canta.
Mai are rost sa continui? Lista are un infinit de motive
Apropo, manelele sunt ascultate de ratati si tigani, deja romanii sunt in minoritate in tara asta condusa de sclavi si din cauza asta sunt ascultate manelele in continuare.
Pacat ca a murit Hitler inainte sa anihileze toti ratatii ca cei care idolizeaza maneaua.
Manele nu contine muzica, linia melodica, partitura, versurile. Cultura nu este prezenta in manele. Cel mai usor e sa canti manele si hip-hop ( in special cu injuraturi ) decat un smooth jazz sau classica sau cele de petrecere ( a se intelege Rukmini ). Manea - ce ceva anume fara nici o valuare. Cei care cinta si asculta manele, o fac pentru ca atit le este limita, se plafoneaza. De exemplu, compara Francesco Napoli vs Guta si vei sti cum sta treaba. In lumea manelelor nu exista partitura, nu exista ritm.
Urasc oameni care spun ca manelele sunt naspa si cele in alte limbi super nu e asa eu zic up manele up bug mafia
Poi...Manele sunt urate de majoritatea romanilor pentru ca:
--Promoveaza BANII, FEMEILE, BAUTURA, etc.
--Apoi plagiaza-(chestia cu Rampapapam rampapapam pam -_-e luata dupa melodia lu Rihanna-Man Down)
--Si apoi unele nici nu au sens(Baterie baterie foc! foc! toate sticlele sa ramana fara dop-NO SENS(Serios acu-ce treaba are bateria cu focu sau cu sticlele ori cu dopul? TOTAL NO SENS
Ai dreptate! Pe manelisti nu ii intereseaza decat BANII, FEMEILE, BAUTURA!