Incearca sa vorbesti cu mama ta ca doua prietene, spune-i ca vrei sa fie prietena ta, ca ai incredere in experienta ei, sa-ti povesteasca si ea cum l-a cunoscut pe tatal tau cum a evoluat prietenia cu el pana la casatorie etc... eu asa am procedat si mama mi-a fost cea mai buna prietena. Din pacate acum nu mai este alaturi de mine, dar o simt ca ma vegheaza intotdeauna...
Mai fetelor! o fac ca sa va protejeze!(peste cativa ani cand o sa aveti si voi proprii copii o sa-mi dati dreptate, ca acum sigur o sa spuneti :ete si la asta!)si ea a avut varsta voastra, si stie care sunt ricurile.
si daca te compara cu altcineva, o face doar pentru a te oftica, poate te vei ambitiona si ai sa reusesti sa faci lucrurile asa cum trebuie!
pentru ea tu esti cea mai frumoasa, cea mai desteapa cea mai cea! doar esti fiica ei, sange din sangele ei! nimic pe lumea asta nu o intereseaza mai mult decat persoana ta!
e MAMA ta!
eu sunt mama, si imi iubesc fiul ca" ochii din cap"si criminal de-ar fi in viitor, este fiul meu si eu trebuie sa incerc sa-l aduc pe calea cea buna! niciodata nu cred ca mi-as renega fiul!
incearca sa o intelegi, sa-i intelegi motivele si de ce nu explica-i intr-o conversatie linistita, ca esti destul de stapana pe tine, si ca ar trebui sa-ti acorde un pic mai multa libertate!
eu pe a mea asa am convins-o, cand am implinit 15 ani, ea m-a intrebat ce vreau sa-mi cumpere cadou(la noi se obisnuieste )si eu i-am zis ca nu vreau nimic, doar sa-mi acorde un pic mai multa libertate, i-am spus ca stiu de ce trebuie sa ma feresc si ca poate sa aiba incredere in mine!
incearca si tu poate merge!
succes!
Arata i mamei ce sfaturi iti dau ceilalti. e bine sa stie ca greseste sp sa ti dea libertate ca altfel cind te vei mari va fi mai greu. sa invete acum sa nu fie prea tirziu [ iti sp o persoana care a gresit fata de copii prin aceste comportari ] si acum suport consecintele
WOW, asta nu e bine de loc incearca si tu sa fi cat mai distanta de ea ca atunci cand o sa pleci de langa ea nu prea te vad bine.
E un pic cam dificil....poate ea a gresit undeva in trecutul ei si de aceea ai e frica ca nu cumva si tu sa cazi prada intemperiilor; nu fi rea cu ea. O iei frumos de manuta si va puneti un pic la taifas ca 2 prietene si nu ca mama -fiica; incepe o conversatie usoara cu tenta spre ceea ce vrei tu ; fa-o sa inteleaga ca daca se va opune in felul acesta tu in viata vei fi un copil slab care nu o sa stie cum sa se fereasca de multe rautati ; cum poti sa evoluezi intr-o profesie daca nu ai relatii, cunostinte....etc; explica -i faptul ca vei deveni intr-o buna zi sotie, mama ....si nu te vei putea ridica la standardul cerut de acestia si ca sotul ti-ar putea reprosa ca"mata te-a tinut ca pe o proasta acasa" ca nu ai cele necesare vietii ce e in continua schimbare si evoluare......Pune-o in situatia ta si cum sa-r simti daca toti din jur o dau la o parte ca nu le e pe plac , sa nu aibe prietene , sa nu se duca la cumparaturi,......si sa stea ca un caine in lesa....atunci nu ar lua-o razna? Sotul ei nu ar da-o la spate ca nu-l mai intereseaza persoana ei....sau ca o pune sa munceasca ca o sclava in loc sa o tina pe palme ca pe o printesa? Daca nu cedeaza in nici un fel o iei de aripioara si plecati in oras si cand va vrea sa vorbeasca cu cineva nu o lasi asa cum nici ea nu te lasa pe tine ...dar argumenteaza-i de fiecare data de ce procedezi asa.Va ceda in curand dar capata-i increderea maxima.
Ce sa spun...In situatia ta se afla multe persoane. Din fericire, eu am o mama care ma intelege si imi este in acelasi timp cea mai buna prietena.Nu te-ai gandit ca poate se poarta asa pentru ca vrea ca fata ei sa ajunga mai sus decat celelalte "fete" care sunt pline de fite? Eu zic sa stai sa te mai gandesti putin... pune-te si tu in locul ei...
Si mama facea la fel...cand nu faceam ce voia ea, ma compara cu prietenele mele, spunand ca ele fac si eu nu.Acum,am inceput sa vb mai mult, nu stiu cum s-a intamplat, poate a realizat si ea ca nu mai am 5 ani.Si daca imi mai zice cv, nu o bag in seama, zic ca ea si fac ca mine.
Asta trebuie sa faci si tu, sa nu mai pui la suflet ce iti spune ea si sa o lasi sa vb.
Si mama mea a fost la fel dar intr-o zi m-am saturat si am zis gata e de ajuns, si de atunci am inceput sa nu-i mai spun unde merg, sa nu ii mai spun nimic, am preferat sa tac in fata ei si sa-i spun totul prietene-i mele cele mai bune, eu asa am facut si ne-am despartit mult dar pentru mine e mai bine asa, daca ma jigneste eu o jignesc inapoi.Mult succes
Mama` mea ma lasa afaraa dar. e ca si ata zice ca nu fac nimic in casa si imi zice de nu stiu ce fata ca face curat si ia si note bune. mai de mult nu m-a lasat nici sa am prietene zicea: prima data scoala si pe urma prietenele. doamnee deja ma. m saturat si tot tipu tine cu sora mea mai mica are 7 ani dar pentru mami tot 2 ani are. eu trebuie sa. i pun hainele in dulap ca doar ea nu poate ca e mica. va dati seama.
Si mama tipa la mine dar, face asa pentru ca nu vrea sa ajungi ca prostituatele.Asta o face pentru ca te iubeste! Incearaca sa o intrebi de ce nu te lasa oricum cati ani ai depinde de vrasta daca ai 9-12 ani e adevarat ca poate sa fie ingrijorata ca patesti ceva ca te fura cineva si daca ai 12-18 ani se supara ca nu petreci si timpul cu ea sau ca vei ajunge o prostituataIncearca sa i demostrezi ca esti responsabila si sa mergi cu telefonul deschis in parc. Sper ca ti-am fost de ajutor
Si mama mea la fel facea si face... tipa din orice...seara cand vine de la munca ma intreaba ce am facut toata ziua si casa stralucea... e chiar cullmea uneori imi vine sa plec de acasa.chiar no mai suport de nici-un fel. dar na...seara ne certam... ziua ne impacam...si acceasi problema am si eu cu parcu...nu ma lasa ca vai fumeaza vreo 2-3 de pe acolo si nu ma lasa sa umblu cu 50 ca fumeaza 3 stii... da nu o mai ascult adica ziua cand e la munca ba ma duc eu la prieteni ba vin ei la mine...ba ma imbrac cum vreau si ies afara...nu stiu acum.
gabyxgdbgz întreabă: