| Unuseranonim a întrebat:

De ce medicii psihiatri tot iti dau ca tratament pastile de somn? Eu am o forma de OCD si aceasta se manifesta in obsesia cu anumite aspecte fizice. In momentul de fata am o obsesie cu dantura. Mananc sanatos, ma spal pe de dinti de 2 ori pe zi, nu consum carbogazoase, mananc extrem de des alimente bogate in calciu si chiar si asa mai imi sare smaltul pe dintii din fata. Am tulburari anxioase, de depresie insa pot fi controlate. Fobia asta a mea legata de dantura se manifesta in sensul in care verific oglinda incontrolabil pe timpul zilei si serii sa observ daca nu mai imi sare smaltul, sunt atent in detaliu la alimentatie, mi-e frica sa mananc alimente acide si ma spal atent pe dinti. Am cosmaruri noaptea in care imi cad dintii din gura si simt ca fobia asta nu se mai termina… Ideea este ca am cautat pe net cauze ale eroziunii smaltului, iar unul dintre cauze ar fi si anumite medicatii. M-am panicat si din acest motiv nu am mai luat pastile (care sunt si de somn). Am inteles ca oricum medicatia asta e ca un fel de drog. Ideea e ca atunci cand i-am explicat ca fobia mi-a cauzat frica asta, crezand ca medicatia mi-a cauzat slabirea smaltului si nu le-am mai luat, deoarece pastilele de somn ma slabeau fizic, doctorita a facut urat si mi-a spus ca daca voi continua asa voi fi internat la Socola. De ce sunt asa medicii astia? De fiecare data cand ma vad lunar simt ca imi creste doza. De ce tot imi creste doza? Ma simt din ce in ce mai obosit de la ea si chiar ma simt mai bine fara ea.

1 răspuns:
| Freya1 a răspuns:

Pentru probleme la nivelul psihicului nu prea are ce sa îți dea in afara de pastile de relaxare.Nu prea e corect,dar alte remedii nu mai sunt pe langa consiliere.

Legat de fobia ta. Posibil sa suferi de ipohondrie în cel mai bun caz, dacă nu alta problema ce îți provoacă asemenea fixuri.
Dar vreau sa te gândești la un lucru. Daca tu citești pe internet ca dacă urinezi de fiecare data când ai nevoie, faci cancer și mori ce vei face? Nu vei mai urina? Vei sta pana vei face infecție sau va crepa vezica?
Dinții oricum mai devreme sau mai târziu ii pierdem, sau se strica.E bine sa ne spălat, sa avem o igiena bună dar nu putem opri în totalitate problemele lor apărute cu timpul, cu varsta.Cand se strica sau sunt afectați mai tare ii "imbraci" sau pui alții și gata, nici probleme nu mai ai cu ei.