Eu locuiesc la casa, nu am treaba cu apartamentele dar daca ar fi sa ghicesc, as zice ca prefera etajul strict pentru priveliste.
Da, dar dai mai mult pe incalzire pentru ca intra frigul din podea si e mai usor sa iti sparga cineva in casa
Mna, la bloc la parter de obicei geamurile dau fix in strada sau in parcare si poate toata lumea sa se uite in casa la tine... eu vad asta ca un mare dezavantaj.
plus cand sunt probleme cu canalizarea aia de la parter o incaseaza primii
sa nu mai zic ca toata lumea care intra in bloc se plimba pe langa usa ta
nu poti lasa un geam deschis cand pleci de acasa
podeaua e mereu rece nu ca la etaj unde e incalzita de la vecini
numai dezavantaje vad eu.
Pot fi o groaza de motive in functie de context : sobolani care se aduna de la firmiturile si resturile aruncate de vecinii nesimtiti fix sub fereastra ta, riscul de a-ti intra cineva in locuinta (nu trebuie niciodata lasate ferestrele rabatate, fiindca chiar si asa iti intra), gratiile inestetice, mirosul de la subsol, mirosul de benzina de la masinile care parcheaza aiurea pe spatiul verde (adesea devenit tarla) din fata ferestrei tale, frigul de pe hol, zgomotul facut de vecinii galagiosi care barfesc pe bancile din fata intrarii etc.Nu cred ca exista bloc de locuinte care sa intruneasca toate conditiile astea nasoale, insa o buna parte din ele da, mai ales cele vechi.La cele noi prea rar vezi spatiu verde dimensionat potrivit, instalatiile sunt praf, de obicei poti iesi pe fereastra si ajungi direct la masina.E trist tare.
Dacă nu stai la parter fix lângă ușa de la intrare, în condițiile în care ai câteva secunde să fugi până cade tot blocul pe tine, cele mai sigure locuri sunt cele de la ultimul etaj, unde nu ai n etaje care să cadă pe tine.Dar depinde și cum cade blocul, dacă e căzut tot sau parțial, dacă îți cade sau nu ceva în cap fix în locul ăla, deci norocul.În orice caz, pe la etajele din mijloc, nu prea e ok, ori la parter ori la ultimul.La asta se adaugă și ce au mai spus ceilalți.
La vile, casă este ideal din orice privință, după părerea mea.Aici ai cele mai mari șanse la cutremure, mai ales dacă o construiești conform standardelor. Dezavantajul ar fi hoții, dar dacă ai niște rottweileri ceva, pe lângă alarme și gard ok, e perfect.
Păi Cum nu ai evita să stai fix pe bulverdele mari, fix în mijlocul Capitalei, spre exemplu și să vezi cum toți parcă te au în vizor și dacă nu ai gratii, oricând, cineva te poate urmări și sparge un geam. În cele mai extreme cazuri, chiar să-ți intre în casă. Pe când cu cât ești mai sus, te simți mai safe, mai intim. Deși da, e un pericol mai mare, spre exemplu, dacă în final călăul tău se rezultă a fi un membru al familiei ori dacă cineva cu intenție dorește să-ți facă un rău. Mai ușor fugi pe geamul de la parter dacă să zicem cineva-ți sparge apartamentul, pe când foarte greu, dacă ți se sparge apartamentul la etajul 6 ori 9 )
Demeister întreabă: