| LupusDei1993 a întrebat:

De ce multi fac o facultate doar de dragul de a face una? Este facultatea obligatorie ca sa ajungi cineva?

17 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Vor stabilitate in viata dar la noi facultatiile bune sant doar in IT, medicina si criminalistica. Restul ma insel

| Catrice a răspuns:

Știai ca dacă ai facultate primești salariu mai mare?!

| LupusDei1993 explică (pentru Catrice):

Si ce faci cu acel salariu "mare" daca nu tu familie, nu tu nimic important daca oricum ii cheltui pe lucruri ce nu-ti trebuie absolut deloc?

| Catrice a răspuns (pentru LupusDei1993):

Fiecare cheltuie banii după bunul plac.
Cu ce drept sa judeci tu pe cineva în privința salariului pentru care nu tu muncești?

Nu e vorba de salariu, e vorba de o diferenta clara de a face ceva ce-ti da implinire sufleteasca, si alta ca doar "se castiga mult".

| Catrice a răspuns (pentru LupusDei1993):

Și cati oameni fac ceva pentru acea împlinire?
Majoritatea o fac pentru câștig.

Pai exact ce-am spus, o fac doar de dragul de a o face, pentru castig, 0 satisfactie si raman depresivi toata viata

| christine99 a răspuns (pentru Catrice):

Unde scrie ca daca ai facultate, primesti obligatoriu salariu mai mare? Daca faci facultatea de psihologie si te angajezi la mcDonalds iti da acelasi salariu ca si celorlalti. Si am vazut o statistica precum ca nu prea gasesc absolventii loc de munca in domeniul lor, deci sa nu credeti ca tot ce zboara chiar se mananca.winking

| Catrice a răspuns (pentru christine99):

E clar, nu cunoști legile țării în care locuiești sau faptul ca cei cu studii superioare intra la alt nivel de salarizare.

| christine99 a răspuns (pentru Catrice):

Arata-mi legea daca esti draguta, pentru domeniul privat.

| Celcestietot a răspuns:

Ori o fac ca să piardă timpul, ori o fac că poate le va trebui cândva. Alte motive chiar nu văd.

| OldSoul a răspuns:

De ce multi fac o facultate doar de dragul de a face una?

Unii doresc sa se bucure mai mult de tinerete.
Altfel spus, decat sa plece de la liceu, direct la munca, prefera sa mai faca o facultate, sa se mai bucure de cativa ani de libertate, distractie.

O alta varianta e, de gura lumii.
Pentru unele persoane, daca nu ai o facultate, inseamna ca nu te duce capul.

"Este facultatea obligatorie ca sa ajungi cineva?"

Depinde ceea ce vrei sa ajungi.
Daca stii deja ce vrei sa faci, iar pentru respectiva "profesie" nu e nevoie de o facultate, atunci nu.

Sunt multe profesii pentru care ai nevoie de o facultate.
Insa, la fel, sunt si multe facultati inutile.

| Florin9Florin9 a răspuns:

1)eu văd 3 principale motive :
-pentru că sunt obligați de cineva (de obicei părinți)

-pentru că uneori dă bine la imagine să poți spune că ai o facultate

-pentru că au speranțe că o să le fie de folos (uneori chiar este).

2)nu este obligatorie dar nu trebuie să avem premisa că dacă faci o facultate sigur o să ajungi cineva, sau dacă nu faci o facultate sigur ajungi cineva.

Dacă presupunem că sunt două variante (a ajunge cineva și a nu ajunge cineva) ambele sunt posibile și cu facultate și fără.

Chiar dacă e posibil să fiu criticat, eu aș recomanda facultatea, nu zic care, dar dacă cineva consideră că o anumită facultate o să-i fie utilă atunci s-o facă și să se străduiască ca dincolo de acea diplomă pe care o primește să știe să facă ceea ce spune diploma, pentru că salariul îl primești pentru ceea ce faci și dacă nu te pricepi degeaba arăți diplomă că teoretic te pricepi.

| sadrian46 a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Că salariul îl primești pentru ceea ce faci și dacă nu te pricepi degeaba arăți diplomă că teoretic te pricepi.
Exact așa, dar asta este mai ales în Vest. La noi, mai merge încă și să fluturi o diplomă, mai ales în politică.

| Raizing a răspuns:

De ce multi fac o facultate doar de dragul de a face una?
Nu de dragul facerii, ci o fac din necesitate.Aspira s-ajunga undeva! Exista si cei care o fac din pura pasiune. etc -etc!

Este facultatea obligatorie ca sa ajungi cineva?
- intr-o Tara nedezvoltata, tine doar de noroc chior sau talent...

| Vio199 a răspuns:

Oamenii inteligenti, fac o facultate in functie de "piata" adica vad in ce timpuri se afla, si se gandesc "Ce job ar merge pe viitor? Ce ar fi bine platit, dar sa imi si faca placere sa o fac tot restul vietii mele pana la pensie?" Ei bine, cand ai un raspuns pentru aceste intrebari, iti alegi o facultate, iar dupa daca doresti, faci masterat, doctorat si ce mai sunt... Apoi cauti sa te angajezi in profil. Unii fac o facultate doar de "Am facultate" si renunta pe parcurs, nu isi gasesc un job pentru profilul ce l-au terminat. Si ajung sa se angajeze unde apuca, sa se planga "In ziua de azi poti sa ai facultate ca nu faci nimic cu ea..." cred ca ai auzit astfel de plangeri. Eu nu fac facultate, fac o postliceala de asistent medical pentru ca am luat in calcul mai multe chestii in viitorul meu (stau doar 3 ani, ma pot angaja oriunde ca si asistent; atat la un cabinet privat, o circa, la un dentist, pe smurd, oriunde in acest sistem medical daca ma duce capu si invat si stiu si cum sa pun in practica ce invat, ca nu ma angajeaza nimeni de planta, o sa am un salariu si o pensie buna, ador sa fac bine si sa socializez cu oamenii, mai ales sa ii fac fericiti pe cei tristi si in durere) Deci eu mi-am ales o scoala, pentru o meserie de viitor, nu pentru oricine ca implica multe sa vezi, sa auzi, sa suporti ca psihic, suflet, mirosuri, greutati fizice, unori chiar sanatatea ta are de pierdut. Dar imi place ceea ce fac, si sunt platit pentru asta. Si oamenii simt cand un asistent e ciufut si e morocanos, si cand un asistent are grija de el ca de cineva din familia lui. Deci facultatea daca vrei sa o faci, fa-o cu cap si rost, nu doar sa te lauzi ca ai o facultate. Eu nu vreau sa ma laud, ca am o facultate, eu vreau sa imi fie bine mie pe viitor.