Depinde de persoana.In cazul meu, mi-e greu sa iert din cauza orgoliului dar, exista diverse motive.
E mai greu sa nu ierti decat sa ierti. Daca nu ierti, principalul vinovat esti tu.Si atunci cand ti se face rau cu intentie, iarta.Nu fac propaganda crestina, ci judec din punctul de vedere al sanatatii sufletului tau
De ce sa traiesti cu resentimente cand azi esti maine nu? Daca maine ai muri, te-ar coplesi regretele si remuscarile.Si s-ar schimba rolurile:tu ai cere iertare.Si cum ar fi sa nu o primesti? Nu la un anume personaj ci de la tine insuti
Mie, una nu mi-e chiar aşa de greu să iert. Dacă este o greşeală minoră. Dar dacă face o greşeală foarte mare... atunci mi-e greu.
Pentru ca ne este greu sa acceptam ca si noi avem o parte de vina, fie ea cat de mica.
Pentru ca ne este mai simplu sa gasim vinovati.
Pentru ca preferam sa ne ferim de un al doilea esec de acest gen.
Pentru ca ne place sa ne plangem de mila.
Poate ca sunt persoane care spun ca iarta dar nu stiu daca este vreo persoana care poate spune ca a uitat cand i s-a facut un rau.
Iarta-te pe tine insati E mai greu sa-ti dai seama ca nu te-ai iertat. In general, capacitatea de a-i ierta pe ceilalti are de-a face cu armonia si echilibrul tau interior. Daca in tine exista conflicte, viziunea ta asupra lumii si asupra celorlalti este distorsionata. In loc sa-i cauti celuilalt circumstante atenuante, esti foarte inversunata sa-l invinovatesti. Aceasta ar trebui sa te puna pe ganduri.
Pentru ca odata ranite sentimente ne este greu sa mai avem incredere in acea persoana si ca urmare ierti cu greu, dar niciodata in totalitate.Eu sunt genul de persoana care nu acorda o a 2-a sansa deoarece mi se pare ca odata tradata acea persoana va mai comite aceasta greseala si tot eu voi avea de suferit.
Dezamagirea produsa de acel cineva in care odinioara aveai incredere oarba este mult prea mare si dureroasa, si dupa cum am mai spus chiar daca il vei ierta acel nod de incertitudine si suspiciune va exista...De aceea este bine sa procedam corect, sa nu-i ranim pe cei care tin la noi pentru ca nimic nu va mai fi la fel...
Iar in final un sfat pe care eu nu-l respect insa este ff bun invata sa ierti, iti va fi mult mai usor astfel, nu gandi ca mine, sau macar nu afce ca mine -greseala este omeneasca la fel si iertarea
:*
E ceva absolut normal sa nu putem ierta daca am fost dezamagiti, stii cum se spune: increderea se poate pierde intr. o secunda chiar daca a durat anii pana ce ai dobandit-o, e teama cred de a nu trai din nou dezamagirea, durerea si tot ceea ce simtim cand ne sunt tradate sentimentele.Chiar daca noi am vrea subconstientul nu ne lasa sa ne aruncam fara sa reflectam un pic mai mult asupra iertarii.