DoarBogdan
| DoarBogdan a întrebat:

De ce ne mintim? Uneori o minciuna isi are rostul, din diferite motive. Uneori este benefica pentru a putea vedea adevarul, pentru ca altfel nu il putem descoperii.

Intrebarea mea este urmatoarea : Care este minciuna care ti-o spui cel mai des? Si de ce faci asta?

Poate nu toata lumea face asta. Dar ma gandesc ca una este in fiecare. Vreau sa fac referire doar la faptul asta.
Uneori in viata copiezi adevarul spus de altcineva, si stii ca nu e asa si totusi o zici. Se intampla peste tot, in orice informatie, spusa destul de des, pana ajunge ca acela sa fie "adevarul". Dar asta e alta poveste.

Este benefic sa te minti pe tine, macar odata in viata, pentru a afla ceea ce conteaza? Pentru ati da seama dupa?

Răspuns Câştigător
| whatevernvm a răspuns:

De obicei mint cand vreau sa ii protejez pe cei dragi

79 răspunsuri:
| R0R0 a răspuns:

Puteam sa jur ca intrebarea ta va fi legata de minciuna. Am avut sentimentul asta.

Ok. Minciuna e ceva benefic in anumite momente.Ca sa te scoti dintr-o situatie neplacuta, ca sa creezi o alta impresie despre tine.
Dar mereu are picioare scurte.O minciuna mereu va fi descoperita, iar adevarul va triumfa.
De cele mai multe ori, ma mint singura in legatura cu multe lucruri.Cum ar fi ca sunt bine, ca ma pot descurca si singura, ca daca vreau sa fac ceva pot.
Nu e benefic.Nu e deloc.Pe tine e greu sa te minti, dar o faci involuntar.
Pentru ca nu vrei sa recunosti ceva, sa iti dezvalui tie adevarul.
Nu am niciun scop, cand ma mint. Sau poate, vreau sa imi dau putere ca sa pot continua ce am inceput.

What about you?

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru R0R0):

Deci nu avea legatura. Am citit pe un blog o intrebare despre minciuna. Involuntar. Si mi-a dat o idee.
despre mine... hm
Cum am spus, nu mint. Dar pe mine cred ca da. Se pune? laughing
Eu presupun ca ma mint (de fapt o faceam inainte) cu faptul ca totul se poate rezolva usor, dar nu stiu eu cum.

| R0R0 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Atât?
Poate minti, fara sa constientizezi.

| RAY a răspuns:

Bogdane tiam mai spus ca fara speranta omul nu poate trai, speranta e o minciuna personala da, cuma de ce mintim sunt foarte multe motive, suntem produsul societati noastre categoric, eu nu ma mint singur dar as ajunge in depresie fara speranta

DoarBogdan

Nu stiu nici eu. Nu vreau sa rascolesc dupa minciunile mele. Tu ce credeai ca mai am? laughing
Mai ma mint atunci cand stiu ca pot sa fac crva bine, chiar daca pare imposibil, desi stiu asta.

Eu cred ca te minti mai mult, but this is my opinion.

| Florentina9210 a răspuns:

Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea!

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru RAY):

Ai dreptate. Speranta e o minciuna. Deci tu te minti ca ai speranta, sa inteleg? Si mda... asta am omis si eu. Dar poti, adica putem, sau am reusit sa acceptam faptul ca speram desi stim ca ne mintim?

| RAY a răspuns (pentru DoarBogdan):

Normal man ma mint ca voi rezolva x sau y deci nu le-am rezvolat deja e ceva normal, ca daca ai pune nu pot, nu va merge te-ai sinucide ma intelegi? pe langa avem mult mai multe minciuni, complexe, frustrari, defecte, generalizari etc omul e o fiinta complexa

DoarBogdan

Mai mint si ca fiecare om e de incredere. Si ca pot sa il fac sa inteleaga. Ma mint ca incerc sa fac bine desi stiu ca fac rau.

Si te minti ca esti tu insuti.

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru whatevernvm):

Dar tu. Ca la asta faceam referire. Tu cu ce te minti? Pe tine. big grin

| whatevernvm a răspuns (pentru DoarBogdan):

Ma mint cu orice. Sunt in lumea mea

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru Florentina9210):

Dar la tine. Care este minciuna care ti-o spui cel mai des?

DoarBogdan

Cum adica? Sunt eu insumi... ce vrei sa spui?

| Florentina9210 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Ca pot zbura pe Luna!

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru whatevernvm):

Dar spune macar un lucru, despre care te minti... daca vrei bineinteles big grin

Nu esti.
Esti ceea ce vor ceilalti să fii.
Ti-am zis ca esti moale, sa fii altfel.Tu repede ai incercat sa te schimbi. Esti ca asta : https://scontent.xx.fbcdn.net/......1747_n.jpg suparare! Azi m-a prins sinceritatea!
Adevaratul Bogdan este cel pe care l-am cunoscut. Copia mea. Acum abia daca vad ceva in comun la noi!

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru RAY):

O alta intrebare... exista vreo sansa ca un om care nu concepe sinuciderea, sa o faca?

Posibil calugari

DoarBogdan

Dar cum adica? Nu stii. Nu s-a schimbat nimic. Mda poate ca sunt eu moale, dar asa par. De ce crezi asta?

DoarBogdan

M-am prins. Gata. Te gandesti cand am zis ca sunt rau? Pe bune? laughing)

Asa pari? Cum esti?
De ce cred ce?

Tu ce te minti des

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uneori ne e teama sa spunem adevarul, dar un unele cazuri cred ca poate fi oarecum benefic sa te minti.
Eu una nu obiesniiesc sa fac asta ca oricum adevarul tot ala e si o stiu bine. Nu vreau sa traiesc sau sa fac ceva dintr-o minciuna. Minciuna iti face rau, nu adevarul. happy

Nu. Atunci si eu am vrut să fiu rea laughing))

DoarBogdan
| DoarBogdan explică (pentru Florentina9210):

Zi serios acum laughing

| Florentina9210 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Sunt serioasa. laughing Mi-as dori sa zbor undeva departe.
Apropo, ce mai faci? Mai esti racit?

DoarBogdan

Psi nu inteleg. Ce e diferit fata de atunci cand m-ai cunoscut? Acelasi Bogdan. Aceeasi speranta. Aceeasi mentalitate. Nu inteleg crying

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"La şi 5 sunt gata. Sigur sunt gata."